Golf 6 R Koni FSD futóművel

A kanyarok és a sebesség szerelmesei számára az R változat a leginkább vágyott Golf modell. Az összkerék-meghajtás optimális tapadást, a kétliteres, közvetlen befecskendezéses turbó motor pedig kellő energiát ad az autónak. 2500 és 5000-es fordulat között 250 Nm nyomaték áll a 270 lóerős gép vezetőjének rendelkezésére, hogy igazán élvezetes legyen az utazás. A Koni FSD futóművének köszönhetően tovább nő az élvezeti faktor, hiszen a biztosabb útfogás mellé egyúttal kényelmet is biztosít az új futómű megoldás.

 

A „Frequency Selective Damping” (FSD) megnevezést magyarul körülbelül frekvencia választó csillapításnak fordíthatnánk. Lényege, hogy az optimális útfekvés és a kellő kényelem egymásnak ellentmondó követelményeit próbálja megvalósítani egy lengéscsillapítón belül. Az autóvezetőknek eddig választaniuk kellett a lágyabb, illetve a keményebb beállítás között, vagyis a jobb útfekvés és a kényelem között kellett megtalálni a kompromisszumot.

A Koni FSD terméke különböző lengéscsillapítók előnyeit ötvözi egy futóműben. Az FSD technológia intelligens módon állítja be a futóművet az éppen meglévő útviszonyoknak és a vezetési stílusnak megfelelően, így a veztető számára maximális úttartást és kényelmet eredményez. A rendszer egyik lényeges eleme a lengéscsillapító hidraulikus szelepeibe integrált elem, melyhez semmilyen további vezetékelés és elektronikus érzékelő nem szükséges. Az FSD a jármű aktuális mozgási frekvenciájából eredő igénybevételnek megfelelően szabályozza a csillapítás erősségét. Összehasonlítva az elektronikus rendszerekkel ez a megoldás jobban alkalmazkodik a különböző vezetési szituációkhoz.

 

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .