Hatalmas nyomás alatt a GTI és a GTD

 A hatodik generációs Golf GTI és GTD változata – elődeihez hasonlóan –szintén a VW rajongók vágyálma. Legyen szó akár a 310 lóerős GTI-ről, akár a 205 lóerős GTD-ről, a német MTM mindkét változathoz különböző teljesítmény és konfigurációs fokozatokat kínál, melyek jelentősen javítják az autók karakterisztikáját és pozitívan befolyásolják megjelenését, viselkedését.

A hatodik generációs Golf GTI és GTD változata – elődeihez hasonlóan –szintén a VW rajongók vágyálma. Legyen szó akár a 310 lóerős GTI-ről, akár a 205 lóerős GTD-ről, a német MTM mindkét változathoz különböző teljesítmény és konfigurációs fokozatokat kínál, melyek jelentősen javítják az autók karakterisztikáját és pozitívan befolyásolják megjelenését, viselkedését. Az eredmény: gyorsabb köridők, optimális beállítási értékek. Az MTM teljesítmény növelő eljárása, új kipufogó rendszere mellett, a futómű elemek és a keréktárcsák is magasabb műszaki színvonalat képviselnek. Ráadásul a fogyasztás kevesebb mint 8 liter/100 km-es értéket produkál.

 

 

A hatodik generációs GTI vezetőit valóban elcsábíthatják az MTM termékei, melyek az optika helyett inkább a technikára helyezik a hangsúlyt. A négy teljesítménynövelő fokozat első lépcsőjében 270-ről 300-ra növekszik a lóerő a motorvezérlő elektronika programjának átírásával. Az ennél nagyobb erőkifejtéshez már a turbót, a leömlőt és teljes kipufogórendszert lecserélik az MTM változatára. Az adatok ezzel a következőképpen alakulnak: 228 kW (310 LE) teljesítmény, 410 Nm nyomaték, 270 km/h végsebesség és 5,7 másodperces gyorsulás nulláról százra.

Az MTM 19 colos Bimoto sport felnikre ültette (szintén házon belüli futómű szettel) a GTI-t, így elegendő hely maradt a 380 mm-es tárcsával szerelt MTM fékrendszer felszereléséhez.
A 60 lóerős többlet plusz egy 18 colos felni kombinációja 2.698 eurótól érhető el.

A dízel változat megerősítését szintén a chip módosításával végezték, a 205 lóerős, 380 Nm nyomatékú gép így mintegy 0,7 másodperccel hamarabb, 7,1 szekundum alatt éri el a 100-as tempót. Akik a teljesítmény növelésénél többre vágynak, azok számára az MTM teljes termékpalettája rendelkezésre áll. Kezdve a 80 mm-es, 4-csöves MTM kipufogórendszertől, az ültetett MTM felfüggesztésen át, az MTM Bimoto felnikig, az MTM fékrendszerig. A teljesítménynövelés ára itt valamivel alacsonyabb, mint a GTI esetében.

 

 

 

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .