Ismét „Év Motorja Díj”-at nyert az 1.4 TSI erőforrás

14tsi-photo

Újabb győzelemmel zárta a Volkswagen a brit „Év Motorja Díj“ („Engine of the Year Award“) szavazását, amelyen az 1.4 TSI erőforrása az 1,0 és 1,4 liter hengerűrtartalom közötti kategóriában diadalmaskodott. A Volkswagen ezzel az elismeréssel sorozatban már hatodik alkalommal nyerte el a kitüntetést. A turbófeltöltőt és mechanikus kompresszort kombináló „Twincharger” elv alkalmazásának köszönhetően az 1,4 literes TSI-motort kiemelkedő vonóerő és gazdaságosság jellemzi. A díjat Stuttgartban Dr. Hermann Middendorf, a Volkswagen Otto-motorokat fejlesztő részlegének vezetője vette át.

„A TSI a Volkswagen számára a jövő hosszú távon fenntartható mobilitása felé vezető út fontos állomása. A többnyire jóval nagyobb összlökettérfogatú, hagyományos atmoszférikus motorokkal összevetve a TSI erőforrásokat teljes életciklusuk során az üzemanyag-fogyasztás és a károsanyag-kibocsátás lényegesen kedvezőbb mérlege jellemzi“ – hangsúlyozta Middendorf a stuttgarti díjátadón. Ugyancsak meggyőzőnek bizonyult a zsűri számára, hogy az 1.4 TSI-technika nemcsak benzinnel működtethető, hanem a földgázüzemű Eco-Fuel modellek alapmotorjaként is kiváló eredményeket ért el. A 32 ország összesen 65 autós szakújságírója alkotta zsűri az egyes motorokat a menettulajdonságok, a zajszint, a kulturált járás, valamint az üzemanyag-takarékosság teszteredményei alapján értékelte.

Permalink | Leave a comment  »

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .