Škoda megkezdi a Fabia RS és Greenline II sorozatgyártását

A Škoda Auto népszerű Fabia modellcsaládja két új tagjának sorozatgyártását indítja be idén júniusban, Csehországban így már 2010 közepétől megvásárolható a Fabia RS és a Fabia Combi RS (sportmodellek), valamint a Fabia Combi GreenLine (a Škoda különösen környezetkímélő modellsorozata) második generációja.

A Škoda Auto a Genfi Autószalonon mutatta be sportos és agresszív karakterű Fabia RS és Fabia Combi RS modelljeit. Mindkét RS-verzió első ízben készül az 1,4 literes, kettős feltöltésű négyhengeres motorral (132 kW/180 LE). A Fabia RS 100 kilométerenként mindössze 6,4 literre adódó kombinált üzemanyag-fogyasztásával a kiemelkedő teljesítmény és a gazdaságos üzemeltetés kedvező ötvözetét kínálja. Ugyancsak első alkalommal jelenik meg a cseh márka legkisebb sorozatának sportos tagja kombi változatban (Combi) is a palettán.

 

Két esztendővel a Fabia GreenLine megjelenését követően, Csehország legnagyobb autógyártója különösen környezetkímélő üzemű sorozata immár második generációját mutatta be. A Škoda Fabia Combi GreenLine II számos műszaki fejlesztést sorakoztat fel, köztük elsősorban a magasnyomású common-rail közvetlen üzemanyag-befecskendezéssel működő, korszerű motorral (1.2 CR TDI DPF/55 kW), amelyhez az automatikus motorleállítás és -indítás rendszere (Start-Stop System), a fékezési fázisok alatti energia-visszatáplálás (rekuperáció), a műszerfali Maxi-DOT kijelzőn megjelenő sebességfokozat-ajánlás, illetve számos további fejlett gazdaságossági megoldás is csatlakozik. A Fabia Combi GreenLine II kombinált üzemanyag-fogyasztása 100 kilométerenként mindössze 3,4 liter, széndioxid-kibocsátása pedig kilométerenként csupán 89 gramm.

 

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .