Top10-es pilóta lett Michelisz Norbert

Michelisz Norbert kiegyensúlyozott autózással egy 10. és egy 7. helyet szerzett a Túraautó Világbajnokság (WTCC) angliai versenyhétvégéjén, így ismét az élre állt az újoncok között, és az összetett ponttáblán a 10. helyre jött fel. A 14 körös első verseny gördülőrajtját követően Michelisz Norbert megőrizte nyolcadik helyét, míg az élen Muller, Huff és Menu autózott. A hatodik körben a magyar tehetség és Farfus csatát vívott a nyolcadik pozícióért, melyből Michelisz Norbert jött ki rosszul, hiszen Farfus mellett Priaulx is megelőzte.

 

 

 

A verseny feléhez érve az élen nem történt változás, míg a Zengő-Dension Team pilótája továbbra is a tizedik helyen autózott. A nyolcadik körre Turkington támadni kezdte a harmadik helyen autózó Menut, Bueno pedig feladni kényszerült a versenyt, miután kigyulladt az autója. Emiatt be is hívták a biztonsági autót, és 16 körösre módosították a versenyt.

A 12. körben lejött a pályáról a biztonsági autó, így Michelisz támadhatott a kilencedik helyért, azonban nagy csatát követően is maradt korábbi pozícióján. Az élen továbbra is Muller, Huff és Menu autózott. Priaulx ütközésekkel teli csatát követően megelőzte a nyolcadik helyen autózó Monteirót.
Az utolsó körben Turkington megelőzte Menut, így a dobogóra Muller (+25 pont), Huff (+18 pont) és Turkington (+15 pont) állhatott fel, míg Michelisz Norbert (+1 pont) a tizedik helyen fejezte be az első versenyt. Ezzel ismét a legjobb újonc volt.

A 14 körös második verseny állórajtjánál két BMW is lesodródott a pályáról, míg Michelisz Norbert jól kapta el a startot, és az első körben meg is előzte az előtte autózó Monteirót. Az élen Farfus, Priaulx és Menu autózott, azonban Farfus és Menu összeütközött, így Turkington és Tarquini szerezte meg a második és harmadik helyet.

A harmadik körre az ötös rajtszámmal versenyző magyar pilóta a hetedik helyre jött fel, majd az első nyolc helyen nem történt változás. A 12. körben O’Young és Bennani elásta magát a sóderágyban, így a pályára küldték a biztonsági autót. A 15 körösre növelt második verseny utolsó körében Farfus támadni kezdte a magyar versenyzőt, aki azonban remek védekezéssel meg tudta őrizni hetedik helyét.

A verseny leintését követően sorrendben Priaulx (+25 pont), Turkington (+18 pont) és Tarquini (+15 pont) állhatott fel a dobogóra, míg Michelisz Norbert (+6 pont) hetedik helyezésével átvette a vezetést az újoncok számára rendezett különbajnokságban, összetettben pedig feljött a 10. helyre holtversenyben a kilencedik helyen álló Fredy Barth-tal.

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .