Használtautót 1millióért

A Weltauto most induló sorozatában a használtautó vásárlás rejtelmeibe kalauzolja el az olvasókat, hogy minél kevesebb kockázattal járjon az üzletkötés. A kéthetente egyszer jelentkező részek során rávilágítanak azokra a pontokra, amelyek a használt gépkocsi vásárlás valódi buktatói lehetnek.

 

Használtautót vásárolni manapság kockázatos dolog, amennyiben nem rendelkezünk kellő  felkészültséggel, és nem a megfelelő helyen vásároljuk autónkat. Az egyetlen országos márkakereskedői hálózattal rendelkező Weltauto most arra vállalkozott, hogy elindít egy sorozatot, amelyben bemutatja a használtautó vásárlás állomásait, és azok buktatóit. Sorozatunk első részében röviden összefoglaljuk, hogy milyen lépéseken fogunk végighaladni az elkövetkező időszakban.

1. rész – Bevezetés

Az alapszituáció  a következő: kétgyermekes családapaként keresünk használtautót családunknak 1 millió forint készpénzzel, szükség esetén hitelfelvétellel.

Az autóvásárlás során gyakran az érzelmeink hajtanak minket, azonban mielőtt gépkocsit vásárolunk racionálisan is érdemes átgondolnunk leendő autónk funkcióját. Mielőtt tehát nagy hévvel elindulnánk egy autókereskedés felé, érdemes otthon leülni, és végig venni, hogy mire is használjuk majd a kocsit. Csak munkákba járásra? Csak a városban használjuk majd? Nagy családnak kell? Esetleg a feleségnek? Megyünk hosszú útra az autóval? Csak hétvégén vennénk elő? Kell a nagy csomagtartó? Dízel, vagy benzines modellt szeretnénk?

Miután ezeket, és az ehhez hasonló kérdéseket végigzongoráztuk, bemutatunk egy internetes keresőoldalt, aminek a segítségével, a meghatározott szempontok alapján kiválasztjuk majd autónkat. Amikor megtaláltuk kedvenc kocsinkat, elindulunk a márkakereskedés felé, ahol kielemezzük azokat a tényezőket, amelyeket figyelembe kell venni mielőtt szóba állunk egy értékesítővel. Fontos ugyanis a telephely állapota, a megjelenés, az arculat, az autókínálat minősége és maga az eladó személye is. Kétes helyen, kétes személytől nem érdemes autót vásárolni.

Ha ezeket végigvettük, jöhet az autó kiválasztása, valamint az alku folyamat, hiszen ügyes technikával több tíz-, akár százezer forintot spórolhatunk a vétel során.  
Az ezután következő  részekben jön a próbaút, valamint bemutatjuk azt is, hogy milyen műszaki szempontokat kell figyelembe venni egy átvizsgálás során. Ezt követően térünk majd ki az adminisztrációs részekre, ahol szó lesz a hitelfelvételről, az adás-vételi szerződésről, és az egyéb fontos részletekről. Végezetül az autó átvételével zárjuk a sorozatunkat.

Ezek tehát azok a nagyobb mérföldkövek, amelyek mentén bemutatjuk a használtautó vásárlás folyamatát. A tanácsokat Horváth Zoltán, a Weltauto márkaigazgatója fogalmazza meg.

A Weltauto-ról

A minőségi használtautók forgalmazására létrehozott Weltauto program 2001-ben, ausztriai mintára valósult meg Magyarországon. Az évek során a márka a hazai piac meghatározó szereplőjévé vált, a használtautó kereskedők közül jelenleg a Weltauto rendelkezik egyedül országos értékesítői hálózattal. A 42 márkakereskedőt számláló rendszerben az ügyfelek kizárólag gondos állapotfelmérésen átesett, kifogástalanul szervizelt és kitűnő műszaki állapotú autók közül választhatnak. A legjobb minőségű, hat évnél fiatalabb, 120.000 kilométernél kevesebbet futott autók esetében a Weltauto egyedi elbírálás alapján 12 hónapos, vagy 30.000 kilométeres „5 csillagos” garanciát is vállal az autókra, így minimálisra csökken a vásárló kockázata használtautó vásárlás esetén.

A Weltauto 5 csillagos szolgáltatás csomagja:

  • Műszaki garancia;
  • Mobilitás garancia;
  • Beszámítási garancia;
  • Prémium Csereautó garancia;
  • Finanszírozás;
  • Biztosítás.

Bővebb információt a www.weltauto.hu honlapon talál.

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .