A kárpitos bosszúja

Szerintem a bosszú lehet a háttérben, mert ha mégsem ez lenne a magyarázat, akkor valamiféle negyedik típusú, X aktákba való történéseknek kellett lezajlani.

Jó pár hónappal ezelőtt volt, mikor elkészítettem az ajtóborító lemezeket, melyekbe rejtett módon kellett beépíteni a hangszórót. Erről természetesen be is számoltam akkor. Gondosan előregondolkodva helyeztem be a megfelelő hangszóró rögzítő csavarokat, mert nyilvánvaló, hogy bőrözés után már nem szerelhető, hiszen a borításon át nem férek hozzá.

Ma jön a tulaj. Forgatja szájában a néma szavakat. Mondom neki, „ne kímélj”!

– Mit, hogy? – néz rám. – Vagy, hogy mi nem teszik?

Bólintok, mire kiböki, ő ovális kipufogóvéget akart. Nem szóltam, csak odacsoszogtam az autó hátuljához. A történethez hozzátartozik, hogy lehet, fogott a szomszédok átka, ” A rááák ííííz essen a nyákádba!”. Mindenesetre gyógyszereztem magam, mert az említett testrészem igen fájdalmasan viselkedett. Ennek tudható be a tompultságom, amivel végighallgattam, hogy de ő mondta vagy nekem, vagy a kollégámnak, vagy mindkettőnknek.

– De hiszen az van rajta. – szűrtem fogaim közül a szavakat, mert szűrni nagyon tudok, hiszen van még egy-két fogam.

– Az? – pislog, én meg somolygok magamban. – De nem akartam ilyen nagy böhömöt rá! – fakad ki.

Még pár percet rászántunk, hogy megbeszéljük milyen nehéz, meg miért ilyet gyárt a kisiparos, de mondtam neki, hogy majd megkeresheti a nagyon jó ismerősét, aki ilyenekkel foglalkozik, és ha beválik ez a rendszer, akkor lehet tovább alakítani.

Ezek után állt elő a kárpittal, hogy biztos szentségelni fogok, de a kárpitos kicserélte a hangszóró rögzítő csavarokat egységesre.

002_11.JPG

Mi a bánatos jó édes anyámért, bírálta felül az én eljárásomat? Ő talán úgy véli, hogy ehhez is piszokul ért? Nem értem miért tett ilyet, hiszen így szerelhetetlen a hangszóró. Gondosan alátéteket is rakott a csavarok alá, mert én olyan balfék, hülyegyerek vagyok, hogy még azt sem tudom, hogy oda olyan való? Hát persze, hogy nem tudom, mert hiszen oda nem is kell, sőt, a hangszóró pereme felütközik rá, ezáltal nem fekszik hozzá a lemezhez. Amúgy meg nem azért raktam be hármas csavart, mert spórolok. egyszerűen nem fér el a négyes csavar anyája. Az anyája! És mindezt úgy, hogy a csavarfejek immáron a friss kárpit alatt rejtőzködnek. Szóval nem értem, miért tett velem ilyet ez az ember. Bosszút akart állni rajtam azért, mert a múltkor az egyik magazin hasábjain az én általam szőnyegezett autóhoz az ő nevét írták mesternek? Ennyire rossz lett a munkám? Bezzeg én nem szóltam akkor, (csak szentségeltem) amikor a hátsó üléspadot úgy kiszivacsozta, hogy nem ment be a helyére, pedig még mintát is vittünk.

001_20.JPGAmúgy nem dolgozna csúnyán, bár a múltkori ilyen ülésnél azt gondoltam, egyedi hiba a tenyérnyi rés az ülőlap mellett, de most már tudom, hogy nem. Ezt az ülőalkalmatosságot láttam még régi állapotában, és tudom, nem így nézett ki. Na, engem meg ez az „aprópénztartó” zavar, de büdösül. Holnap szét is vágom, elvégre én is mindenhez jobban értek. 🙂

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .