A nagy kövér nulla, és a tisztasági betét

Nem is gondolná az ember, de egy kecske meg pláne nem, hogy az autó újjáépítésnek milyen szerteágazó hajtványai vannak. Elkezdek valamit csinálni, és ebből a valamiből lesz sok kis valamicske. Nem vagyunk mi híres autókereskedős műsor, ahol úgy promótálják a krómtisztító pasztát, mint a legkülönlegesebb varázsszert, és még jó közeliket is mutogatnak az autó műszereiről, amiknek lehet, hogy már fényesek a keretei, de az üveg mögötti kosztól alig látszik a mutató.

A múltkor már „adtam egy órát”. Mostanra már nagyjából beállt, talán vége is lesz a próbajáratásnak. Többszöri átmosás olajozás után pontosodik az idő, nemsokára szolgálatba állhat… akarom mondani mehet, mert azért már mégse álljon az óra.

Ezek után sorra került a kilométer mutató egység is. Természetesen ezt is szétpattintottam. Finoman törölgettem a számlapot: – Jé, de sárga ez a mutató, az órán nem ilyen! – böktem rá, és az egyszerű mozdulattól három darabra robbant. Na, ezért volt sárga, valami rossz anyagból fröccsöntötték. Szerebcsére volt még egy ilyen, de ha nem lett volna, akkor reszelek.

És akkor jött a sok nulla.

001_19.JPGA képen persze vonal, meg 2, meg 3, meg egy kis 4, de ha nagyon megnézzük még az öt is látható, de a nullák azok nem, mert ők már a helyükön vannak az ablak alatt. Miután ezt ennyire érdekesen kitárgyaltam, megemlékeznék az első felújításaimról, amikor a rutinos öreg rókák mondták, hogy fúrógéppel kell visszaforgatni az órát. Na, addig kétszer fial a tyúk mire az visszaforgatja. Én már akkor is türelmetlen voltam, és ez azóta sem változott. Fogaskeréktengely kiakaszt! A vége csak egy kicsit van szétnyomva, a tűreszelő egy perc alatt simává teszi, és máris kilehet billenteni az egészet annyira, hogy kézzel beforgatható a kívánt pozíció. A modern világunkban már nem sajtolom ismét szét a rúd végét, csak egy kis kétkomponensű ragasztó kell, és már le is van biztosítva.

De hova kell a tisztasági betét? – Teszik fel a kérdést a szemfüles (Ez milyen szó már? Miért nem fülesszemű?) olvasók. Hát, a mosószeres flakon az a tisztasághoz tartozik, és azt én kérem betettem. Rettenetesen fakó volt az index visszajelző. Úgy látszik, ennél a szériánál nem volt megfelelő a műanyagok minősége. Tehát szétvágtam egy átlátszó, sötétzöld flakont, megmattítottam finom csiszolópapírral, és beragasztottam. Mindig is mondom, ne dobjunk el semmit, ami még valamire jó lehet.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .