A nagy talány

Ismeretlen autótípusoknál sorba állnak a találós kérdések, amit nekünk kell megválaszolni. Ha van is hozzá valamiféle útmutató, abból sem mindig derülnek ki az apróbb részletek. Felismerhetetlen formájúra szétrothadt elemek, ismeretlen funkciójú mechanikus eszközök, vagy olyasmi, aminek sejtjük a létezését, de egy homályos fotón kívül más nem utal a földbolygón volt létére.

Mostanság egy megszokott gyártmánnyal birkózok, így nem is gondoltam egy rejtély feltűnésére sem, de mégis előugrott.

Mi az anyjának a valagályáért (ezt a szót nem tudom milyen jével írjam, mert most kreáltam) furkálta szana, meg széjjel a csomagtartó fenekét egy, vagy több, szerencsés fúrógép birtokos?

Bár örültem, hogy nem valami hegyes vassal vertek bele lukakat, mint az előző járgánynál, de azért nem volt teljes a boldogságom, mivel minden nem odavalót el kell tüntetnem. Ennél az autótípusnál a csomagtartó feneke, egyben a műszerfal alsó része. Ez a terület fényezett, így onnét is köszörülgethetem vissza a szertelenül odavetett furatok behegesztése után maradt kis púpokat. Semmi rendszert nem találtam a majd harminc darab 3-6-os furatnál. Olyan nagy lendülettel pontozgattam be őket, hogy begyógyítottam a hamveder egyik felfogatását. Sebaj, nekem is van fúróm! Az egérrágta nagyobb lyukakkal, már jobban meggyűlt a bajom, azokba flekkeket kellett vágnom.

Ekkor kanyarodtam rá a műszerfalra. Döbbenet! Vak ezermester épített volna be ismeretlen dolgokat a falba? Szerintem egy józan látáscsökkent is precízebben kitapogatta volna a beépítési helyeket. Szimmetriának, logikának nyomát sem leltem az elhelyezésekben. Nem gondolnám azt sem, hogy egy pár sörtől ennyire elmenne valakinek a koordinációs képessége, de ha mégis, akkor én ezentúl, csak páratlan számú sört fogok inni. Tudom, az elfogyasztott alkohol mennyiségével egyenes arányban növekedik az önbizalom, de centiméteres tévedéshez már annyit kell inni, hogy akkor már nem a barkácsolás a javallott, hanem a stabil oldalfekvés. A sógorom egyszer festés közben lenyelt két deci töményt, meg négy sört. Másnap mondja, nézzem meg a Skodát, mert akkora fényt fújt neki, hogy az már csoda. Néztem én. Ritkán láttam olyan csúnyán megfolyatott fényezést, talán még felfelé is futott. A sógi nem akarta elhinni, hogy ő volt a tettes, még a zárakat is megnézte a garázson, nem lógott-e be éjszaka valaki elszórni az ő gyönyörű zománcozását.

A piros jelölésűek egyedi tervezés alapján lettek elhelyezve. A többi a díszléc furatának kitágítása, (valami vassal) ezért van benne valami logika.

 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .