Egy kicsit megint másabb

Már megint nem volt a boltok polcain olyan, ami nekünk kell. Megy majd a süllyesztőbe a vaskereszt szerű, olajjeladó komplexum is.

004_8.JPGPedig vissza állítottam ebből a helyzetből függőbe, vagyis ahogy elfért, de attól sem lett szebb. De nem erről akartam nyilatkozni.

Annak idején, amikor világosban letettük a fegyvert, volt nekem egy motorbiciklim, ami természetesen nem olyan volt mint széria társai. Akkor nem úgy mentek a dolgok, hogy bemegyek a boltba, és ha nincs, akkor a kereskedő beszerzi. (azért kellett a kaszát otthon egyenesíteni 🙂 teszek már ide egy ilyen jelet, mert megint azt hiszik, hogy komoly vagyok, pedig távol áll tőlem) Ezért ültem a garázsban magamba zuhanva, mert nem bírtam értelmes burkolatot gyártani a műszerekre. Végül maga a műszer kapott fényezést, és a behúzó körmök csavarjainál fogva szereltem egy olyan lemezkonzolra, ami takarta a bekötéseket. Na, de kérem eljött az új világ. Van már minden, csak a pénz kevés. Szóval meg lett vásárolva a high definition (vagy mit tom’ én) műszercsoport, de a tulaj nem talált olyan befogóegységet, ami szerinte megfelelt volna az autó hangulatának. (filingjének, mert már valaki nem érti a magyart) Na, csináltam én olyat, hogy a fal adja a másikat.

014_1.JPGElső nézet.

013_2.JPGItt még a próbakört futotta a tájékoztató csoport.

006_5.JPGAz első látszat ellenére nem cólás’ doboz, hanem káros égéstermékek elvezetésére használatos alu cső. Egy állítható csapágy külső gyűrűjébe lett beleütve, így lett szűkebb, a méretnek megfelelő az eleje, majd a vége is ehhez hasonlatosra készült. A kínai műszerek peremező gyűrűje elég érdekesen lett kialakítva, nem a felénk szokásos lapos peremmel rendelkezik. Sokáig vakaróztam, hogy miképpen menjen be a csőbe. Lehetett volna esztergálni neki fogadó karimát, de ugye nem kell ragoznom, miért kerestem más lehetőséget. (idő, az meg money)

Majd a felfogatáson méláztam el. Bilincs, vagy forgatható konzol. Aha, hát ja. Ez lett belőle:

010_1.JPGSüllyesztett csavar, síkba behúzva egy kúp segítségével.

003.JPGKészre szerelve, ízlés szerint beforgatható. Klasszikus, 60-as évek hangulata.

006_6.JPGMinden tükröződik, mindenen.

001_17.JPGHátulnézetben: Visszafordított, vágott, behúzókörmök.

009_3.JPGGyújtáskulcs fordításával válnak láthatóvá a műszerlapok, kérdés, meddig bírják majd a ledek, amik zavaróan virítanak a mutatóknál. Megfigyelhető még a háromféle betűminta, igazán szabadon szárnyalt a design.

011_2.JPG

Érdekes a kör központjából sugarazott skála, csak egy kis törés mutatkozik e módon az alsó térfélbe száműzött mutatóhoz képest. Az van a műszer dobozára írva, hogy az USA Rally Team közreműködésével készült. Hmm. Azok a híres USA rallysok.

012_2.JPGEz még nem a vége, még kell bele madzag.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .