Egységben az erő

Lényeges mozzanathoz érkezett a munkafolyamatok sora, felépítésre kerül a küszöb. Persze először a fogadórészt is ki kell alakítani, mert nincs mihez hegeszteni. Mivel, a mai napig nem készítettem sablont az autóépítéshez, a járgány saját alvázára építkezem. Ezzel csak az a baj, hogy a padlólemez olyan, mint a gatya. Az egész szerkezet akkor nyeri el a merevségét, ha összecsavarozzuk, de most erre még nincs lehetőség, ezért maximum a szélességre ad iránymutatást, a magasságbeli elhelyezkedés csak annyira biztos, mint az előbb említett ruhanemű pozíciója. Sajnos a kasznit igen szakszerűtlenül javították, így az ajtóoszlopok erősen terpesztenek, ezért sokfelől kell egyszerre mérni, húzni, tolni, csavarni.

Ebben az esetben sem kereskedőtől szereztük be az alkatrészeket. Ezek is a műhelyben készültek. Az élekért a sajátgyártású élhajlító a felelős, a rádiuszok különböző méretű vascsövek segítségével jöttek létre, melyekre felcsavartam a lemezt, a két kis kezemmel.

Tessék megfigyelni a kondenzvíz kifolyókat, na ezeket később sem illik letömíteni.

A belső küszöb felhelyezésénél szembesültem azzal a problémával, hogy magában ez a profil sem képes méreten tartani az egész mindenséget. Ha az elejét igazítottam, behajlott a közepe, de muszáj volt nyitva hagyni a profilt (vagyis nem tehettem fel a belső küszöböt) mert még hegesztenem kellett benne. Végül is én győztem, de nem adta könnyen magát.

Ja, én természetesen lehegesztettem a menetes szemeket, amik az alvázhoz rögzítéshez szükségesek. Ez nem mindenki számára egyértelmű, mert a nemrég javított, karambolos autóban csak az üregvédő tartotta helyen őket. Ebben az esetben fordult elő az is, hogy a három küszöbprofilt az éleiken hegesztették össze, majd szépen leköszörülték a varratot. Véleményem szerint, fele annyira gyűrődött volna össze a kaszni, ha nem bontódik szét az ütközés hatására a küszöb egysége, mert egységben az erő. Egyenként mindegyik profil könnyen csavarható, de ha rendesen összevannak építve, akkor sokat tartanak.

Amikor beköltöztünk a házunkba, a hiányos bútorzatot virágok elhelyezésével helyettesítettük. (legalább is optikailag) Virágtartókat barkácsoltam a falra, de már nem találtam otthon csak 2mm-es hegesztőpálcát. Elővettem statikai tanulmányaimat, és építettem egy rácsos tartót (mint a spagetti híd). Az asszony azt mondta, ő bizony arra a pálcika vacakra nem teszi rá a drága virágját. Odamentem a szögre akasztott kis vacakhoz, és rácsimpaszkodtam a hetven kilómmal. Mi volt a reakció? – Nem tudtam, hogy Houdini is vagy.

Szóval, én furatokon keresztül hegesztem össze a dolgokat. 25 év alatt még senki nem jött vissza, hogy valami szétnyílt alatta. Remélem nem azért, mert már nem tudott…

 

Itt majd csak akkor rögzítem véglegesen a szelvényt, ha összeházasítom az ajtóval, ugyanis soha nem lehet tudni.

 

 

Szolgálati közlemény: Mély megdöbbenéssel tapasztaltam, hogy a Totalcar két nap nem szerepeltette a Külsőség linkeket a fő oldalon. Azaz szerepeltette, lent, lent, amikor már mindennek vége, na ott van egy kék csík, és abban lehet kattintani. (Vagy fent a közösségekben, ezt kifelejtettem, köszi Rocko) Úgy látszik ezt sokan nem tudják, mert a stabil olvasótábor rohamos csökkenést mutatott. Egyszer, réges-rég, én is így jártam. El szerettem volna olvasni egy posztot, de későbbre halasztottam. Másnap már nem szerepelt az ajánlóban, és az istennek nem jutottam a külsőség nyomára, de aztán véletlenül megpillantottam a lenti intarziában.  A blog statisztikában, a hivatkozók közt láttam, sokan alternatív módon kerestek rám, az isten áldja meg a drága embereket, akik még így is felkutattak!

 

 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .