Élesedik a helyzet, avagy görbül a sík

 

Itt kezdtem reggel, mert veletek ellentétben, én nem a napon süttettem a hasam. 🙂

Ezután elkezdtem összevarrni a homloklemezt a sárvédővel.

Szerencse, hogy ekkora szerelőajtó van a kasznin, így könnyűszerrel ellen bírtam tartani a meleg által berántódó lemeznek. Minél többször melegítették, egyengették az anyagot, annál hevesebben reagál az újabb beavatkozásra, de ilyen módon betarthatunk neki.

Neki estem a másik oldali sárvédőnek is, javítás célzatával, és nem fejjel.

Nyitottam ezen is egy kis nyílást, hagy levegőzzön. Igazság szerint, olyan lapolást távolítottam el róla, mint ami a lámpa töke alatt látszik.

Nekiláttam olyan foltot készíteni, amilyen a nagykönyvben megvagyon írva. Meghajtottam egy lemezt hosszában, majd a hajlítás mellett sugárirányban kifelé, elkezdtem a kalapácsorrával nyújtani, hogy felvegye a sárvédő ívét. Tíz perc szorgalmas kopogás után felülbíráltam a hülyeségem, és visszatértem a jól bevált módszerhez, vagyis két lemezből hegesztettem be a helyszínen a foltot. Az a kis hegesztés, ami többletként jelentkezik, az már nem oszt, nem szoroz, és így pontosabban lehet dolgozni, na meg persze gyorsabban.

A domborított lemezkét élre hegesztettem, majd a külső felületről visszaköszörültem a dudorokat, és utána síkba ütögettem a foltot.

Mivel egy kis ráhagyással dolgoztam, egy műanyag, könnyen hajló vonalzót illesztetem az élre, és bejelöltem, hol kell vágni. 

Nos, ez itt a második vonalzózás lenne, ha valaki ki tudná venni a képből, mit is ábrázol. Ez itt egy acélvonalzó, ami a sárvédő felső ívére van illesztve. Az acél saját feszültsége által felveszi a természetes ívet, ami kellemes a szemnek. Így már könnyűszerrel beállítható a megfelelő forma. 

Amikor a festő nyöszörög, hogy két centi gitt gitt kellett az elemre, azért tartott sokáig, és azért került annyiba a munka, mondom a tulajnak, ne higgyen neki, mert vonalzóhoz készítettem a felületet. Erre a festő azt mondja, vonalzóhoz nem is lehet, mert az sík,  a kaszni meg nem. Hát az acél arra hajlik, amerre akarom, és csodálatosan utat mutat.

 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .