Erre a szorulásra nincs gyógyszer

Itt már csak a műtét segíthet. Abból is a drasztikusabb fajta, nem kis plasztikai beavatkozás.

002_10.JPGTudom, hogy megrendítő látvány a báli cipőm, de nem a szépsége számít. A vasbetét életmentő lehet, ha már a ráolvasás sem segít a Pipamocsok kisvendéglő törzsközönségének felhevült természetén.

Azért, ne hagyjuk a figyelmünket elterelni a helyi kultúrkörök hétköznapi életrészlete által a valós tényről, mely miatt felkerült a kép a posztba: Szűken vagyunk, de még milyen szűken. Az újfajta, sztreccses alsógatyám rettenetesen zavar, de abból még azért ki lehet jönni nagyobb gond nélkül, de itt mi van? Balhé! Aki még nem értelmezte a látottakat annak elárulom, egy pedálteret lát, és nem máshol, mint egy autóban. Számoljunk csak! Van két láb, aminek helye van. Egy láb alá általában egy pedál egészséges, mert bár láttunk már olyat, hogy a rali versenyző taposta a féket meg a gázt egyszerre, de Dezsőbá az árokba vicceskedné magát (majd leírom ezt a viccet annak aki nem ismeri) hasonló esetben. Természetesen az alap három pedálos felállásról beszélek most is. A jobbik lábam felett lógó vasdarab lenne a gáz, ami elég gáz. Csak lábfej élével lehet nyomni bármit is,  így valós az ok a kérdésre, hogy mi a fenét gondolt a mester aki megalkotta a kasznit.

Az egész úgy történt, hogy a múzeumban állt egy mintadarab, amit egy megszállott rajongó leméretezett, hogy a saját elporladt járgányát újjá alkothassa. El is készült az ő autója, de már azon is Huodininak kellett lenni a pedálnyomkodáshoz. Ez a mostani gépjármű a másolat másolata lett. Nem tudni hol történt a még nagyobb baklövés. Talán a bal kormányos jobb kormányossá konvertálásakor tévesztették el az osztókör tömegegyensúlyát balanszba tevő mucilikációs dimenziátor szekvencionális gyök rehabilitációját. Csak így történhetett, mást nem tudok elképzelni.

Mindenesetre, valahogy jó lenne gázt adni, mert anélkül ez a csotrogány még nem megy. A gázpedált lehet csak eltenni, de csakis egymás alá-felé. Ezért arra gondoltam, teszünk egy zsámolyt a bokánk alá, így ha hátra húzzuk a magaslatra a lábunk akkor gáz, ha előre, lentebb tesszük akkor fék… vagy fordítva. Ha egy kicsit gyakorlunk vele, még az is lehet, hogy túléljük a száguldást, ami hátszéllel, lejtőn lefelé, akár a hajmeresztő 70 kilométeres sebességet is elérheti. Aki ezen röhög, az nem ment még neki ötvennel kőfalnak. Én már próbáltam, igaz nem saját akaratomból, hanem vittek.

És akkor a vicc amit ígértem: Dezsőbá felmegy faluról Pestre, úri huncutságot tanulni. Mindjárt a vasútállomásnál  megállít egy embert, hogy tájékozódjon, mivel múlatják a népek a fővárosban az idejüket. A fickó vicces természetű volt, így rögtön felkapott egy nagyobb követ a földről, amit az öreg kezébe nyomott, és biztatta, üssön egy jókorát a kezére, amivel a hentesbolt kirakatüvegén támaszkodott. Az öreg furcsállta egy kicsit a dolgot, de nem akart parasztnak látszani az úr előtt, így megtette amire kérték. Természetesen az úriember elkapta a kezét, mire a kirakat hatalmas csörömpöléssel tört be. A hentes kiosztott egy-két hatalmas pofont a falusinak, és kiforgatta a zsebeit pénzért, hátha megtérül a kára.

Dezsőbá sajgó fejjel, és üres zsebbel kódorgott addig míg  nem jött a vonatja. Otthon az állomáson várta a nem kissé buta fia, aki rögtön meg is érdeklődte tőle, tanult- e valami érdekeset. Az apja azonnal megmutatta volna a remek viccet, de sem követ nem talált hirtelen, sem kirakatot, ezért egy kilazult kerítéslécet vett ki a bakterháztól, a kezét meg a homlokára tette. Előre röhögött, hogy majd mi lesz a gyerekkel, de meglepődni sem volt ideje, amikor a suhintás elől elvette a kezét. Ahogy a fiú fejen vágta, csendben bedőlt az árokba, arcára ráfagyott a mosoly. Szólongatta a gyerek, de mivel az öreg nem válaszolt mérgesen hazaindult. Otthon az anyja kérdi, hogy hol az apja, mire a gyerek csak annyit felelt, hogy a fene se érti a városi humort, de az apja jól szórakozik, ott vicceskedik a bakterház árkában.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .