Kalapból nyúl, avagy fújjunk fel autót!

Nemhiába a sokévi rutin, megint bejött a jóslatom. Két hétig bujkáltam a mélységben, vagyis olyan helyeken javítottam az apróságokat, ahol nem látszott. Persze jött a „nem halad” szöveg. Most, három nap alatt behajtottam küszöbnek egy fél tábla lemezt, lezártam az első dob alját (cseppet sem rohantam jobban mint eddig) és mi volt a reakció: – Már majdnem kész!

Ja, én is az vagyok, kész, de teljesen. Mennyivel jobb a léggömb árusnak! Vannak neki olyan nyeszlett vackai, fúj beléjük egy kis levegőt, és máris kész a luftballon. Mennyire látványos „munka”! Ha meg héliumot nyomat beléjük, akkor meg repülnek, még a repülőgép-szerelőktől is nagyobb szakember. Majdnem elfelejtettem a hidrogénes lufit, azzal meg robbantani is tud. Valaki ismer ettől a szakmától királyabbat?

Tehát a küszöbbel viszonylag könnyen boldogultam, de az első doblemez aljának a profilja veszedelmes. Ezen az autón, az előző lakatos tenyérnyi darabokból hegesztett össze valami profilt, de az csak nyomokban emlékeztetett az eredetire.

Na, majd én, kikalapálom egy darabból! Ja, persze. Akkorát kellett volna nyújtani a lemezen, hogy csuhaj. Nekiláttam egy egyszerű szerszámot gyártani hozzá, de másfél óra körbejárás után szembesültem a ténnyel, nem lehet egyszerű szerszámot készíteni, bonyolultra meg nincs idő. Ha valakinek felvetettem, hogy lehet választani, a szerszámkészítés utáni egyben alkatrész, vagy a beirdalt, majd összehegesztett dolog közt, mindig megkérdezték, hogy ki fizeti a szerszámot, hiszen az, későbbre megmarad nekem, így a továbbiakban nekem hoz hasznot. De milyen igazuk van! Azért nem véletlenül mondják talpraesettnek a magyart.

Szóval, senki nem vállalta a befektetést (még én sem) így azóta is megy a kínlódás, bár, szerencsére ez az alkatrész nem szokott teljesen felrohadni, ha nem segítenek rá.

Így néz ki a beépített kopoltyús levegőbeömlő, bár a képen bezártam az ajtót, nehogy huzat legyen. 🙂

  

 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .