A Ferencváros labdarúgója, Botka Endre VW ID.4-et hajt

A vezető szerep határozottan közös a Volkswagenben és Botka Endrében – csakúgy, mint az ambíció, hogy elsők legyünk saját pályánkon. A Volkswagen elkötelezettségét a labdarúgás iránt mindenki megtapasztalhatta a nyáron megrendezett részben hazai labdarúgó Európa-bajnokságon. A márka célja az, hogy a futballrajongók Európa-szerte és Magyarországon is először a Volkswagenre gondoljanak, ha elektromobilitásról van szó.
Fotók: Besenyei Gergely

A labdarúgó klubok működéséhez sok energiára van szükség, különösen a meccsnapokon emiatt a labdarúgás, ezen belül a labdarúgók óriási szerepet játszhatnak a következő generáció tudatformálásában. Ahhoz, hogy ez a folyamat sikeres lehessen, a sportolóknak és a fenntarthatóság iránt elkötelezett szereplőknek hitelesen együtt kell működnie.

Világszínvonalon teljesít

A Volkswagen márka és a Sportfive Hungary Kft. – a Groupama Aréna üzemeltetője – már megkezdte az együttműködést. A Sportfive Hungary Kft. Zöld Aréna projektje nem csak egy program, de egy gondolkodásmód, egy hitvallás, ami áthatja a stadion összes folyamatát és mindennapi működését. Ezáltal az FTC labdarúgóinak életében is jelen van. Ezt testesíti meg Botka Endre is, aki nemcsak a futballpályán teljesít magas színvonalon, hanem a mindennapokban is hitelesen közvetíti a márka számára fontos értékeket a szurkolók felé.

Új vezetési élményt ad

Botka Endre a Volkswagen ID.4 modellhez kötődő eddigi tapasztalatai kapcsán elmondta, hogy „a hitelesség számomra nagyon fontos mind a pályán, mind a magánéletben. Mióta először kipróbáltam milyen elektromos autót vezetni, azóta kerestem azt a márkát és modellt, amely hiteles ugyanakkor használata élménnyé teszi a sok utazást számomra. Azzal, hogy a Volkswagen ID.4-et használom nem csak a környezetet óvom, hanem amellett, hogy praktikus és szórakoztató, teljesen új vezetési élményt is ad.”  A Volkswagen károsanyag-kibocsátás nélkül üzemelő SUV-modellje hajtásváltozattól függően akár 500 kilométeres hatótávval rendelkezik.

Cél a szén-dioxid-semlegesség

Az ID.4 és az ID.3 egyaránt jelentős mérföldkő a Volkswagen számára azon az úton, amely a márka 2050-ig megvalósítandó teljes szén-dioxid-semlegessége felé vezet. Működése során a Volkswagen, 2030-ra negyven százalékkal kevesebb szén-dioxid kibocsátást célzott meg, mint 2018-ban. Ez autónkként 17 tonnát jelent. Cél, hogy 2030-ra Európában az éves eladások legalább 70 százalékának tisztán elektromos autóknak kell lennie, ami több mint egymillió járműnek felel meg. Ennek érdekében a Volkswagen évente legalább egy új e-modellt hoz a piacra.

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .