A világ leggyorsabb Bogara

Egy speciálisan felkészített Volkswagen Beetle új sebességi rekordot állított fel a „Sebesség világa” elnevezésű rendezvényen. Ez az évente megrendezett esemény már hosszú időre visszanyúló hagyomány az Egyesült Államok-beli Utah államban lévő Bonneville tónál. A Volkswagen Beetle LSR  (Land Space Record), amelyben  kétliteres turbófeltöltésű, közvetlen befecskendezésű motor (TSI) volt, az egy mérföldes távon 328.195 km/h-val érte el a Beetle esetében dokumentált eddigi legnagyobb sebességet.

Annak érdekében, hogy az autó 300 Km/óra feletti csúcssebességet érjen el, a Beetle LSR több elemét újragondolták és átdolgozták. Az autót úgy módosították, hogy az  megfeleljen a sós talajon sebességrekordok megdöntését célzó verseny szabályzatának. A 2.0 literes TSI-motor teljesítményét 550 lóerőre növelték, a módosításokkal pedig az autó új turbófeltöltőt, dugattyúkat, vezérműtengelyt, hajtókarokat és hengerfejeket kapott. A rekordot felállított gépkocsi még meggyőző, 571 Newton méteres nyomatékával is kitűnik a többi hasonló jármű közül.

volkswagen_beetle_lsr_6484


4fastestbeetlesep16
volkswagen_beetle_lsr_6482

Annak érdekében, hogy a szélsőséges körülmények között jól teljesítsen, a Beetle-t különleges felnikkel és gumiabroncsokkal szerelték fel a sós talajon történő haladáshoz, és a karosszériát sokkal jobban leültették. A jobb vonóerő elérése érdekében egy részlegesen önzáródó differenciálművet használtak, miközben egy biztonsági csomag a szükséges védelemről gondoskodott. A Beetle LSR-be így borulás ellen védőkeretet, öt ponton rögzítetett biztonsági övvel ellátott versenyülést és a tűzoltó készüléket is beszereltek. Mindezen túl a rekordot felállított autón két fékezőernyő is volt, amelyet a Beetle lelassítására használtak.

1fastestbeetlesep16

5fastestbeetlesep16

A gépkocsi teljesítményét hivatalosan is rögzítették a Utah Salt Flats Association (USFRA) szervezet által támogatott, és minden évben a nyár közepén megrendezett esemény sebességi rekordkönyvében.

3fastestbeetlesep16

2fastestbeetlesep16

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .