A Volkswagen AG bejelenti az EA 189 motorral felszerelt járművek számára kidolgozott javítási akciótervét

A Volkswagen Csoport aktuális, Euro 6 minősítésű motorral kínált új autói nem érintettek. Euro 5 minősítésű, EA 189 gyári kódú motorral szerelt járműveket birtokló ügyfeleket első lépésként értesítik, hogy járművük károsanyag-kibocsátása rövid időn belül javíthatóvá válik. Műszaki szempontból mindegyik járműtípus biztonságos és üzemképes.

Az akcióterv értelmében a Volkswagen és a Csoport többi érintett márkája október hónap folyamán bemutatja az illetékes hatóságoknak a kidolgozott műszaki megoldásokat és intézkedéseket. Az érintett ügyfeleket a következő hetek és hónapok során értesítik erről. A konszern összes érintett márkája létrehoz majd nemzeti honlapokat, ahol az ügyfelek folyamatosan tájékozódhatnak az ügy állásáról.

Egy pénteki belső elemzés megállapította, hogy a Csoport világszerte összesen 11 millió érintett járműve közül a Volkswagen Személyautó márka körülbelül ötmillió járműve esetében lesz szükséges a szervizműveletet elvégezni. Ezekbe a meghatározott évjáratba és modellcsaládba tartozó járművekbe (például a Volkswagen Golf hatodik generációja, a Volkswagen Passat hetedik nemzedéke vagy a Volkswagen Tiguan első generációja) szerelte a gyártó az EA 189 típusú dízelmotort.

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .