Arteon hazai bemutató

Exkluzív sajtótájékoztató keretében ismerhette meg júliusban a hazai sajtó a Volkswagen új zászlóshajóját, az Arteont. A Gresham-palotában szervezett eseményre a hazai közélet hat meghatározó szereplője kapott meghívást, akik többnapos teszt után mesélték el az autóval kapcsolatos élményeiket.

Megérkezett hazánkba a Volkswagen prémium autója, a Volkswagen Arteon. Ebből az apropóból rendhagyó sajtótájékoztatót szervezett a márka a Gresham-palotában, ahol a hagyományos prezentációt követően a hazai közélet hat prominens szereplője is megosztotta véleményét a jelenlévőkkel. Cakó Kinga – designer, D. Tóth Kriszta – a wmn.hu alapítója és főszerkesztője, Epres Panni – modell, Puzsér Róbert – rádiós műsorvezető, Szőke Gábor Miklós – szobrászművész, valamint Zsidró Tamás – mesterfodrász meséltek Gundel Takács Gábornak, az esemény házigazdájának az Arteonnal kapcsolatos első élményeikről és benyomásaikról, amit a szerdai bemutató előtti napokban gyűjtöttek az autóval kapcsolatosan – ugyanis már előző hét péntektől lehetőségük nyílt arra, hogy teszteljék az Arteont. Megszólalásuk sorrendjében a következők hangzottak el.

„Terepjárókat kedvelő családapaként, az Arteon feltűnő megjelenése mellett a dinamizmusa fogott meg leginkább, úgy viselkedett az úton, mint egy fekete párduc” – vélekedett Zsidró Tamás, mesterfodrász az új modellről. Elmondta, hogy balatoni családi utazásuk során csomagjaikkal öten is kényelmesen elfértek, az autó kezelhetősége és robbanékonysága pedig úton a bécsi Guns N’ Roses koncertre nyűgözte le az egész családot.

Epres Panni divatmodell – két kisgyermek édesanyjaként – a dinamikus, modern külsőt, a komfortos kezelhetőséget és az automata sebességváltót dicsérte. Benedek Tibor, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázónk felesége utasként is kipróbálta az Arteont, melyben a tesztet követően az egész család a „Mama új autóját” látta.

Szőke Gábor Miklós nemzetközileg is népszerű alkotó, aki monumentális állat szobrairól ismert. Autókedvelőként a különleges formavilágot, a precíz tervezést és a külső-belső harmóniát emelte ki az új modellnél. Az egyedi bútorokat, művészeti tárgyakat is tervező, festő művészt a tesztautó fényezése és a belső dizájn egy bogárra, egy „kék futrinkára” emlékeztette, mely hasonlattal kapcsolatban Gundel Takács Gábor megjegyezte, hogy: „egy újabb bogárral bővült a Volkswagen eddigi gyűjteménye”.

Cakó Kinga többgenerációs művészcsaládban nőtt fel és már kiskorában tudta, hogy divattervező szeretne lenni. Számára a Volkswagen Arteon első- és hátsó ívei tették az autót különlegessé és egyedivé, emellett kiemelte a váltó könnyű kezelhetőségét, az óriási lábtereket, valamint az állandó kontrolt, mellyel az autó mindenre reagál, ami utazás közben történik.

Puzsér Róbert, rádiós műsorvezető és szerkesztő az autók terén a dizájn megszállottja. „Számomra az autó azt fejezi ki, hogy az adott kornak az embere hogyan gondolkodik a sebességről, a dinamizmusról, hogyan gondolkodik önmagáról” – fogalmazott a kultúr-, média- és rendszerkritikus az új modell különleges megjelenésével kapcsolatban. Elmondása szerint az új modell által kínált luxus, valamint a legmagasabb szintű dizájn a cégvezetőket célozza és megelégedve megjegyezte: „Most érkezett meg az autó a XXI. századba!”

D. Tóth Kriszta, újságíró, a WMN online magazin alapító-főszerkesztője és UNICEF nagykövet közel egy éve elektromos Volkswagen Golfot használ. A magyar média egyik legbefolyásosabb nőjeként egy élvezetes, „hatalmi harcokkal” tarkított teszthétvégéről számolt be: „Ez az autó jó, kényelmes, érdekes és izgalmas, ahol a személyre szabható beállítások után élménnyé vált a Volkswagen legújabb modelljét vezetni.”

„A már hazánkban is rendelhető Arteon különleges, „divattervezőmérnöki” munka eredménye, ami megjelenésében az értékálló extravaganciát ötvözi a német precizitással” – mondta Németh Balázs, a Volkswagen márkaigazgatója, még az élménybeszámolókat megelőző bevezetőjében. „Olyan avantgárd business-class gran turismo született, mely dinamikus külsejével, valamint a legmodernebb vezetői segédrendszerek felhasználásával egyformán szól értelemhez és érzelemhez, egy új Volkswagen-arculatban” – tette hozzá a vezető.

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .