Budapestre érkezett a földkerülő Crafter

Szokatlan körutazásra vállalkozott a Volkswagen Haszonjárművek: négy hónap alatt, harminc országot felölelő túrára küldte az új Craftert. A „Mesterektől a mesterekhez” elnevezésű projekt keretében különleges szakembereket keres fel a turné annak érdekében, hogy bebizonyítsa: ez az autó még a legkülönlegesebb mesterek munkájába is tökéletesen bele tud illeszkedni. Az új Volkswagen Crafter hazánkban az oldtimer repülők renoválásával foglalkozó Goldtimer Alapítványt látogatta meg néhány napja a Budaörsi repülőtéren.

Legyen szó skótduda készítőről Skóciában, szélmalom felújítóról Hollandiában, a holland királyi udvarnak szállító virágtermesztőről, egy fejszéket készítő svéd kovácsról vagy a magyar old timer repülőgépeket restauráló alapítványról – minden vállalatnál egy a cél, hogy tökéleteset alkossanak. Ehhez hasonló különleges mesterségeket űző vállalatokat látogat meg a „Mesterektől a mesterekhez”elnevezésű projekt keretében a Volkswagen Haszonjárművek az új Crafter hivatalos bevezetése előtt, hogy ezzel is bebizonyítsa: a kishaszonjárművet nagyon változatos felhasználói csoportok igényeihez és szükségleteihez szabták. Így ez az autó sokkal praktikusabb, költség-hatékonyabb és innovatívabb, mint bármikor korábban, ebből eredően megfelel minden olyan kihívásnak, ami a hétköznapi életben a kézműves mesterségek gyakorlatában előfordulhat.

A körút Hannoverből, a márka központjából indult, s négy hónap alatt harminc országot látogat meg, mely során az új Crafter megközelítőleg a Föld kerületével azonos távolságot – közel 42.000 kilométert – tesz meg, ezáltal gyakorlatilag az első pillanattól kezdve egy „minőségi ellenőrzésnek” veti alá magát.

A kétfős német stáb hazánkban az old timer repülők renoválásával foglalkozó Goldtimer Alapítványt látogatta meg a Budaörsi repülőtéren február közepén, ami azért is volt különleges pillanat, mert Magyarországon itt volt először látható az új haszonjármű. Az Alapítvány egyébként idén ünnepli 25 éves évfordulóját, s ez idő alatt számos repüléstörténetileg meghatározó repülőgépet restaurált, így például egy Li-2-őt, egy Po2-őt, egy Bánhidi Antal tervezte Gerlét, vagy egy-egy példányt a Rubik Ernő által megalkotott Cimbora, Vöcsök és Kánya típusokból.

A bemutató után az új Crafter egyből továbbállt, a következő két megállója Ausztriában és Szlovákiában esedékes.

Budaörsön a „Mesterektől a mesterekhez” stábja, s az új Crafter:

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .