A VW apránként megveszi a Porsche Salzburgot

A Porsche Holding GmbH, Salzburg családi tulajdonosai meghozták döntésüket a Porsche Holding Salzburg (PHS) operatív üzleti tevékenységének a Volkswagen felé történő értékesítését jelentő eladási (put) opció lehívásáról, amely november 10-én meg is történt. Az értékesítési társaság eladására a korábban rögzített 3,3 milliárd euró vételáron előreláthatólag 2011. első felében kerül sor, legkésőbb azonban 2011. szeptember 30-ig.

 

E döntésével a Porsche és a Piëch család ismét egyértelműen kinyilvánította a tervezett integrált autóipari csoport létrehozása iránti elkötelezettségét. Az értékesítési vállalat eladását már a tavaly megkötött alapmegállapodás is előirányozta.

A Volkswagen számára e tranzakció saját értékesítési tevékenységének jelentős megerősítését is jelenti. „A Porsche Holding Salzburg különösen nyereséges és hatékony értékesítési vállalat. Az autóértékesítés olyan súlyponti területein, mint például az ügyfélközpontúság, a PHS kétségkívül mércéül szolgálhat szakmánkban“ – hangsúlyozta Prof. Dr. Martin Winterkorn, a Volkswagen AG igazgatótanácsának elnöke.

„A PHS továbbra is megőrzi vállalati egységét, egyaránt megtartva sikeres üzleti modelljét, valamint összes részlegét és forgalmazott márkáit. Ezzel egyidejűleg a jelentős piacokon és régiókban jelentősen erősíteni kívánjuk értékesítési tevékenységünket. Az olyan vonatkozó területek, mint például a pénzügyi szolgáltatások vagy az IT folyamatainak összehangolásával mindezt további szinergiákkal egészítjük ki, még tovább növelve az értékesítés teljesítményét. Mindezzel jelentősen hozzájárulhatunk a Volkswagen Csoport ’Strategie 2018’ programjában előirányzott célkitűzések teljesítéséhez“ – folytatta Winterkorn.

A PHS jelenleg Európa legsikeresebb autókereskedelmi vállalataként különösen intenzív tevékenységet folytat elsősorban Ausztriában, de Nyugat- és Délkelet-Európában, valamint Kínában is. A vállalat a 2009/10-es pénzügyi év során (március 31-ig) összesen értékesített mintegy 421 ezer új autóval 12,2 milliárd euró forgalmat realizált, a piac egészéhez képest átlag feletti eredményszint mellett. A PHS jelenleg mintegy 20.300 dolgozót foglalkoztat.

 

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .