A VW Golf R nyerte a TOP GEAR díját

 

A Jeremy Clarkson, Richard Hammond és James May, a világszerte egyik legsikeresebb televíziós autós magazin műsorvezetői által január 27-én átadott, nemzetközileg is elismert „Top Gear” díjak közül az idén a Volkswagen Golf R kapta a „Hot Hatch of the Year“ elismerést.

 

 

A Golf R kiemelkedő menetdinamikai képességei, nagyteljesítményű motorja illetve első osztályú mindennapi használhatósága jól sikerült együttese révén különösen kiélezett versenyt hozó kategóriában diadalmaskodott. A Top Gear zsűrije indoklásában kiemelte: „A Golf R több különböző területen is olyan kiemelkedő képességekkel rendelkezik, amelyek a vezető, autója és az út egészen különleges és harmonikus egységét eredményezik.“

A díjat Dr. Hendrik Muth, a Volkswagen R GmbH marketing- és kommunikációs igazgatója vette át: „Ez a Golf R harmadik generációja, amely a leggyorsabb és legkiegyensúlyozottabb modell is egyben. A Volkswagen AG és a Volkswagen R GmbH nevében egyaránt köszönetemet fejezném ki a díjért és e tekintélyes elismerésért.“

A Golf R ezzel a Golf GTI, e kategória tavalyi győztesének nyomdokaiban jár. A Golf R 2.0 literes TSI-motorja 199 kW (270 LE) teljesítményt produkál, amelyet legkorszerűbb 4MOTION összkerékhajtásának köszönhetően mindenkor különösen hatékonyan továbbíthat az útra. A hatfokozatú, kettős tengelykapcsolós sebességváltóval (DSG) készült változat mindössze 5,5 másodperc alatt teljesíti a 0 – 100 kilométer/órás sprintet, ami a legdinamikusabb gyorsítási képességeket képviseli a Volkswagen sorozatgyártású modelljei körében.

 

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .