A VW visszautasítja a Greenpeace kritikáját

A Volkswagen AG ismét visszautasította a Greenpeace vádjait és értetlenségét fejezte ki a szervezetnek a wolfsburgi gyárnál végrehajtott akciójával kapcsolatban. „Ismét meglepetést okozott számunkra, hogy a Greenpeace a Volkswagent célozza meg ezzel a megmozdulással. Ugyanis a néhány napon belül kezdődő Frankfurti Autószalonon a legtakarékosabb és leginkább környezetbarát járművek széles választékát mutatjuk be. Legújabb kisautónk, a VW up!, valódi környezetkímélő bajnok, csupán 79g széndioxidot bocsát ki kilométerenként. Ez a legjobb bizonyítéka a csoport környezettudatos magatartásának és a CO2 kibocsátás csökkentésére tett lépéseinek. Kezdeményeztük a Greenpeace-szel való tárgyalást is, azonban sajnálatos módon ezt visszautasították” – mondta Stephan Grüshem, a csoport kommunikációs igazgatója.

 

 

Néhány tény a Volkswagen környezettudatos autózással kapcsolatos eredményei terén:

– A Volkswagen Csoport jelenleg 235 különböző típust kínál, amelyek CO2 kibocsátása kevesebb mint 130 g/km, ebből 127 olyan modell, melynek CO2 kibocsátása 120g/km alatt van.

– A Volkswagen Csoport kínálatában összesen 20 olyan jármű található, amelyek CO2 kibocsátása kevesebb mint 100g/km.

– A Volkswagen Csoport 2006 és 2010 között 166 g/km-ről 144 g/km-re csökkentette az új európai autó flotta CO2 kibocsátását – ezzel több mint 13%-os csökkenést hajtott végre.

– A Volkswagen márka szinte valamennyi modelljénél elérhető a BlueMotion Technológia.

– A Polo BlueMotion gyártásával a Volkswagen a leggazdaságosabb ötüléses autót kínálja a világon; a modell fogyasztása csupán 3,3 l/100 km kombinált economy üzemmódban, valamint CO2 kibocsátása is csak 87 g/km.

– A Golf BlueMotion kategóriájának egyik legtakarékosabb autója, míg a Passat BLueMotion a leggazdaságosabb autó abban a kategóriában.

– Az XL1 prototípus – az ‘1 literes autó’ – kifejlesztésével a Volkswagen fontos mérföldkőhöz ért el a fenntartható mobilitás felé vezető úton. A kombinált üzemanyag-fogyasztás értéke 0,9 l/100 km, a CO2 kibocsátás pedig csupán 24 g/km az XL1 esetén.

– 2013-ban a Volkswagen márka legkeresettebb modelljei már hibrid változatban is elérhetőek lesznek; 2012-ben érkezik az új Jetta Hybrid, amit 2013-ban a Golf és a Passat hibrid változatai követnek

– 2013 kulcsfontosságú év lesz a Volkswagen elektromos autó programja szempontjából. Az up! blue-e-motion után a Golf blue-e-motion is bemutatkozik

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .