Audi urban concept

Ismét új horizontokat tár fel a négykarikás márka: az Audi urban concept a nagyvárosi agglomerációk 1+1-üléses, szuperkönnyű járműve. Az új műszaki tanulmány minden ma használatos járműkategóriát megkerülve a versenyautó, a roadster, a fun-car és a nagyvárosi city-autó ötvözetével fogalmaz meg radikálisan új koncepciót.

 

Az Audi urban concept nem elődök nyomdokain jár, fejlesztését kizárólag a könnyűszerkezetes építés, a gazdaságosság és a minimalizmus szigorú elvei határozták meg. Az eredmény pedig egy minden „ballaszt” nélküli járműkoncepció, amely kizárólag a sportos autózás színtiszta lényegére összpontosít.

Az Audi urban concept karcsú karosszériája mellett kerekeit speciális sárvédők borítják, amelyekben LED fénycsőtechnikájú irányjelzőknek adnak helyet. A műszaki tanulmány határozottan összpontosító „tekintete” karosszériája egyértelműen előretörő formáival együtt kifejezetten dinamikus és érzelmeket ébresztő hatást kelt, teljesen újszerű impulzusokkal ruházva fel az Audi formai nyelvezetét.

Fedélzetén –egymás mögött enyhén eltolva – két személynek kínál helyet, mégpedig sportosan mély üléspozícióban. Kezelőelemei kialakítását és anyagválasztását egyértelműen kompromisszumot nem tűrő könnyűszerkezetes koncepciója határozza meg, egészen sajátos, látványosan az érzékszervekre ható stílusban. A vezető a kormánykereket és a pedálokat egyaránt testalkatához igazítja, a beszállás pedig hátulról történik. A tető kupolája mozgatható, s hátrafelé eltolva nyílik.

Az Audi urban concept technikája a márka az ultrakönnyű építési mód terén rendelkezésére álló, kiterjedt tudását és tapasztalatait tükrözi. Monocoque-váza szénszál-erősítésű műanyagból (CFRP) készül, s a két ülés alsó szerkezetét is magában foglalja. Kerekei 21 col peremátmérőjűek. Hajtásáról – mindenkor igazán intenzíven gyorsítva az Audi urban concept tanulmányt – két e-tron elektromos motor gondoskodik, amelyet a nagyvárosi túrákhoz ideális módon korszerű lítiumion-akkumulátor táplál.

 

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .