Autóversenyző, rocksztár és a Tigris a Dakar pihenő napján

A résztvevők sikeresen teljesítették az idei Dakar Rali első részét, mely az Andok hegyi útjain, mély kanyonok és különböző magasságú homokdűnék között vezetve, az Atacama Sivatagban zárult. . A Dakar Rali pihenőnapján a versenyzőknek néhány ismert látogatója is akadt: vasárnap a Forma 1-es legenda Jacky Ickx  mutatta meg Rudolf Schenkernek,  a Skorpions együttes rockerének és a világbajnok ökölvívó Dariusz Michalczewskinek (a Tigrisnek), hogyan kell biztonságosan vezetni egy Amarokot.

 

„Hihetetlen, hogy milyen könnyű vezetni az Amarokot, ez a jármű jobb mint az első menetben kiütni valakit”- állította a Tigris, aki Lengyelországból utazott oda, hogy megnézze a Ralit, és tesztelje az Volkswagen Haszongépjárművek autóját. A Volkswagen márka nagykövetét Jacky Ickx-et is meggyőzte az Amarok: „ A rövid gyorsulási idővel és a folyamatos négy kerék hajtással az emelkedők könnyen kezelhetők voltak, ráadásul mindez nagyon alacsony fogyasztással párosult”- mondta a Forma1-es legenda.

A gitáros Rudolf Schenker már második alkalommal járt a Ralin, és nagy örömet szerzett neki a táborban tett villámlátogatás. „Semmi sem izgalmasabb, mint ahogy az Amarok megrengeti a versenypályát” -nyilatkozta a zenész. A tábornál Schenker és Michalczewski előadtak egy rögtönzött duettet is, a Scorpions egyik slágerét a „“Rock You Like A Hurricane”-t, ami hirtelen felkeltette a közönség figyelmét, éppen úgy, mint a két évvel ezelőtti váratlan koncert, amikor Schenker eljátszott egy dalt az Amarok platójáról.

{gallery}depoinfo/2012_01/vwndak{/gallery} 

Schenker, Michalczewski és Ickx mellett korábban három széllovas is járt Chilében. Björn Dunkerbeck, Klaas Voget és Robby Swift is vezettek egy Volkswagen Craftert az Atacama sivatagban, hogy teszteljék a terepjáró képességét és szörföljenek a dűnék között.

A Volkswagen Haszonjárművek harmadik alkalommal hivatalos támogatója  a Dakar Ralinak. Ez idő alatt 30 Amarok, 8 Multivan PanAmericana és egy Crafter 4 MOTION áll a Amaury Sport Organisation (A.S.O) rendelkezésére. Január 15.-éig a Dakar rali alatt, a világ minden tájáról érkező résztvevők 9.000 km-t vezethetnek Argentínában, Chilében és Peruban. Ebben az évben a rali  egy argentin városban

kezdett, a Mal del Plata-ban, a befejezés pedig Limában lesz. Az elmúlt három évben az esemény kezdése és befejezése is Buenos Airesben volt, ami a legnehezebb maratoni ralit garantálta a világon. Az Amarok, a Multivan, és a Crafter 4MOTION Achleitner négy kerék hajtással újra átmentek a teszten, és bebizonyították mennyire bírják a különleges igénybevételt. Mint a szervezők hivatalos járművei, helyt kell állniuk a kihívások közepette, melyek az Atlanti-óceántól a Csendes-óceánig, végig az Atacama sivatagon, az Andok felett, át a kanyonokon, és a különböző időjárási zónákon keresztül érik őket.

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .