Befutott az Amarok falka

 

A Volkswagen Haszonjárművek tavaly októberében vezette be terepjáró modelljét – az új Amarokot – a pick-up kategóriában. A karizmatikus külsejű Volkswagen pick-up piaci bevezetése marketing szempontból is különleges szakmai kihívás volt a márka hazai importőrének.

 

 

2010 februárjában a Volkswagen Haszonjárművek a Rebel Rouse kreatív ügynökséget kérte fel a bevezető aktivitások előkészítésére. Az ügynökség első nagy kampánya a Volkswagen Amarok piaci bevezetése volt. A kizárólag online térben megjelenő, közösségi aktivitásokra alapozó kampány négy hetes futása alatt sikeresen terjesztette el, hogy a Volkswagen Amarok hamarosan Magyarországra érkezik – több mint 25 000 látogató érkezett a kampány központi weboldalára. A bevezető kampány szórakoztató módon, releváns szakmai információkkal kiegészítve sikerrel építette az Amarok imázsát. Az eredeti célokat messze felülírva, nem egész egy hónap alatt 39 értékesítés született az egyedi tartalomstratégia és a közösségi vásárlási mechanizmus segítségével. Köszönhetően az erős aktivitásnak is, az új Amarok igazi sikertörténet lett a hazai gépjármű piacon, a bevezetést követő első évfordulón már több, mint 500 új Amarokra kötöttek szerződést.

 

Az 1968-ban alapított EFFIE-díj a marketing és kommunikációs szakma egyik világszerte legkiemelkedőbb elismerése, amelynek célja az olyan hatékony reklámkampányok elismerése, amelyek az adott piaci környezetben ténylegesen beváltották a hozzájuk fűzött reményeket. Az EFFIE az egyetlen olyan szakmai díj, amely a kreativitáshoz hozzárendeli a marketing- és reklámcélok megvalósításának sikerét is, azaz az egyetlen, amely a reklám mögötti valódi célt, az eredményességet díjazza. A 43 éves „kora” ellenére ma is fiatalos szakmai megmérettetés olyannyira attraktív, hogy világszerte több mint 40 országban rendeznek helyi EFFIE-t, Magyarországon az idei volt a 10. kiírás.

 

A platina Effie-díjat az a kampány kapja, amelyik az adott évben az összes pályamunka közül a leghatékonyabbnak bizonyult. A Rebel Rouse munkája a fődíj mellett két különböző kategóriában 1-1 arany Effie-díjat is bezsebelt. Az Amarok Falka kampány az idei rekordszámú nevezés közül is kiemelkedett, így lett méltó az elmúlt év legsikeresebb kampányának járó elismerésre.

 

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .