Celeb Challenge

Dér Heni és Tóth Szabolcs több mint 24 km-t tett meg mindössze 1 liter üzemanyaggal. Az üzemanyag-takarékossági versenyen részt vett többek között Rubint Réka és Schobert Norbert, Horváth Éva és Ganxta Zolee valamint Szekeres Nóra és Gáspár Laci. A Shell szeptember 29-én rendezte meg az első magyar üzemanyag-takarékossági futamot, az 1 Liter FuelSave Celebrity Challenge versenyt.

 

A megmérettetés lényege az volt, hogy minél nagyobb távot tegyenek meg a versenyzők csupán 1 liter Shell FuelSave üzemanyag felhasználásával, és az üzemanyag – takarékossági tippek segítségével, hiszen ez az a mennyiség, amit egy tank Shell FuelSave tankoláskor megtakaríthatunk, mindezt pluszköltségek nélkül. A Volkswagen Golf TSI autókba speciális mérőegységeket szereltek be, amelyekkel így könnyen lemérhető volt a megtett táv.

Dér Heni és Tóth Szabolcs teljesített a legjobban, egyetlen liter Shell FuelSave Euro 95 üzemanyaggal 24.3 kilométert tettek meg. A szoros versenyben második helyen végzett Szekeres Nóra és Gáspár Laci  22 kilométerrel, a harmadik helyen Horváth Éva és Ganxta Zolee futott be, ők 15,8 kilométert vezettek egyetlen liter üzemanyaggal.

Az első helyen végzett páros, Dér Heni és Tóth Szabolcs a következőket mondta el a versennyel kapcsoltban:

„Sokat koncertezünk országszerte, ilyenkor több száz kilométert utazunk, ezért nagyon sokat jelent, ha minden egyes tank üzemanyaggal egy litert meg tudunk takarítani, és így akár egy 25 kilométerrel többet tudunk megtenni.”

Gáspár Laci felhasználta a versenyzések során szerzett vezetési rutinját és a futam után elmondta:

„A rally futamokon tulajdonképpen az idővel versenyzek, a lehető leggyorsabban kell megtennem az adott távot. Érdekes tapasztalat volt, hogy most a fogyasztásmérővel kellett felvennem a versenyt és meglepődtem, hogy több mint 22 kilométert tettem meg.”

Rubint Réka és Schobert Norbi a versenyen is egy párt alkottak.

„Azon gondolkodtunk, hogyan milyen fogyasztás csökkentő tippet vetünk be. Nem indítottuk be a motort és Norbi tolta az autót. Ez ugyan egy nagyon jó fitnesz gyakorlat, de mivel szerettünk volna gyorsabban haladni, így végül beült a volán mögé.”

Ganxta Zolee nem áll takarékos vezető hírében, és azt tippelte, hogy egyetlen liter üzemanyaggal csupán néhány kilométert fog megtenni, de végül  ő is 16 kilométert vezetett egyetlen liter benzinnel. Jakupcsek Gabriella, a Shell FuelSave nagykövete is kipróbálta a Shell új üzemanyagait: „Megfelelő üzemanyag-választással és vezetési technikával csökkenthetjük az autónk fogyasztását. Egy liter üzemanyag megtakarítása átlagosan 16-17 kilométer megtételét jelenti számomra átlagos fogyasztás mellett, amiből akár kétszer is el tudom vinni a gyerekem az óvodába – tulajdonképpen ingyen. A Shell FuelSave üzemanyag-megtakarítási tippeket követve pedig akár több mint egy liter Shell FuelSave Euro 95 vagy Shell FuelSave Diesel üzemanyagot is megtakaríthatunk.”

A Shell FuelSave Euro 95 és Diesel a Shell Euro 95 és Shell Diesel alapüzemanyagokat váltotta fel. Az új üzemanyagok országszerte kaphatók 2011 szeptemberétől mind a 243 Shell töltőállomáson.

 

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .