Élénk az érdeklődés a használt luxusautók iránt

A nehéz gazdasági helyzet ellenére nőtt az érdeklődés a használt luxusautók iránt – derült ki a Weltauto legfrissebb kimutatásából. Az országos márkakereskedői hálózattal rendelkező cégnél az Audi és a Volkswagen számít a legkeresettebb márkának a tízmillió forint fölötti gépkocsik körében.

 

 

Stabil vevőbázis, és szűk kínálat jellemzi a használt luxusautók piacát, aminek következtében a gazdasági válság hatása sem érzékelhető ezen a területen. Nem lassult tehát a tízmillió forint fölötti használtautók értékesítése, sőt, a tavalyi év során 2009-hez képest 12 százalékkal, 101-ről 113-ra nőtt a Weltauto hálózatában átírt autók száma. 2010-ben tehát 1 milliárd forintnál nagyobb bevételt könyvelhetett el a márka a szegmensben. A növekvő tendencia ellenére ez a terület még nem érte el a 2008-as esztendő szintjét, amikor a Weltauto 213 db tízmillió forint feletti autót tudott értékesíteni. A márkakereskedői hálózatban egyébként az Audi és a Volkswagen modelljeit keresik leginkább ebben a kategóriában.

„Az elmúlt időszakban több tíz-, vagy akár húszmillió forint fölötti gépjárművet is értékesítettünk, ami tisztán mutatja, hogy van piaca ezeknek a gépjárműveknek.” – vélekedett Horváth Zoltán, a Weltauto márkaigazgatója. „Ebben a kategóriában is nagy elővigyázatosság szükséges a vásárlás során, hiszen sok a kétes eredetű gépjármű, amelyeket külföldről hoznak be. Több esetben fordult már elő olyan, hogy nagy értékű autót kobzott el az adóhatóság, mert a tiszavirág életű autókereskedő „elfelejtette” befizetni az adót, vagy nem EU-s autók estében a vámot a kocsi után. – tette hozzá Horváth.”

A Weltauto-ról
A minőségi használtautók forgalmazására létrehozott Weltauto program 2001-ben, ausztriai mintára valósult meg Magyarországon. Az évek során a márka a hazai piac meghatározó szereplőjévé vált, a használtautó kereskedők közül jelenleg a Weltauto rendelkezik egyedül országos értékesítői hálózattal. A 42 márkakereskedőt számláló rendszerben az ügyfelek kizárólag gondos állapotfelmérésen átesett, kifogástalanul szervizelt és kitűnő műszaki állapotú autók közül választhatnak. A legjobb minőségű, hat évnél fiatalabb, 120.000 kilométernél kevesebbet futott autók esetében a Weltauto egyedi elbírálás alapján 12 hónapos, vagy 30.000 kilométeres „5 csillagos” garanciát is vállal az autókra, így minimálisra csökken a vásárló kockázata használtautó vásárlás esetén.

A Weltauto 5 csillagos szolgáltatás csomagja:  
– Műszaki garancia;
– Mobilitás garancia;
– Beszámítási garancia;
– Prémium Csereautó garancia;
– Finanszírozás;
– Biztosítás.
Bővebb információt a www.weltauto.hu honlapon talál.

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .