EuroNCAP: 5 csillag 2 VW-nek

Összesen 14 új típussal végeztek töréstesztet az EuroNCAP szakemberei e negyedév során, köztük az új Volkswagen Sharan és az új Volkswagen  Passat is szerepelt a teszteken. A márka mindkét idei újdonsága a lehető legmagasabb minősítéssel zárta a tekintélyes, és a közelmúltban még tovább szigorított követelmények szerint végzett törésteszteket, azaz felnőtt- és gyermekutasaik biztonsága, illetve a gyalogosvédelem és biztonsági segédrendszereik terén egyaránt öt-öt EuroNCAP-csillagot szereztek. Kiváló, ám aligha meglepő eredmény.

 

A Passat és a Sharan sorozatai legújabb generációját a Volkswagen komplex biztonsági csomaggal látta el, amelynek fő elemeit a továbbfejlesztett, nagyszilárdságú karosszériaszerkezet, a biztonsági övek és légzsákok magas hatékonyságú rendszere, valamint a fejlett vezetői segédberendezések alkotják. Az eredmény pedig két, kategóriája legbiztonságosabbjaként kínált modell. A teszten szereplő Sharan az utasvédelem területén elért 96 százalékos illetve 34 pontos eredménye az összes jelenleg vizsgált autó között is az egyik legjobbnak bizonyult, de a gyermekek biztonságáért kapott 39 pontja is kiváló eredménynek számít. E modell kategóriájában elsőként kínálja minden ülésváltozatában az extra felszerelésként rendelhető, a második üléssor biztonságiöv-előfeszítőiből és oldallégzsákjaiból álló hátsó biztonsági csomagot. A hat üléses kivitelben a második üléssor már alapkivitelben is légzsákokkal egészül ki.

Öt kontinensen kínált modellsorozatként a Passatnak is meg kellett felelnie a nemzetközi ütközésbiztonsági követelményeknek, amit a legújabb EuroNCAP-tesztek során is egyértelműen igazolt: 38 pontot ítéltek meg a gyermekek, míg 33 pont a felnőtt utasok biztonságáért. Biztonsági- és segédrendszereiért kapott értékelése szintén kiemelkedő, amelyek e kategóriában eddig még sohasem tapasztalt széles választékban és magas színvonallal jelennek meg az új Passat kínálatában. Jó példa erre a „Front Assist” funkcióval kiegészített adaptív sebességszabályzás (ACC), amely a Passat vezetőjét valóságos „önálló fékpedállal rendelkező, éber útitársként” kísérve segíti a ráfutásos balesetek megelőzésében. Az EuroNCAP (European New Car Assessment Programme) olyan nemzetközi szervezet, amely az új autók biztonsági színvonalát baleseti ütközési szituációk szimulációja során vizsgálja, illetve minősíti.

 

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .