EuroNCAP: 5 csillag 2 VW-nek

Összesen 14 új típussal végeztek töréstesztet az EuroNCAP szakemberei e negyedév során, köztük az új Volkswagen Sharan és az új Volkswagen  Passat is szerepelt a teszteken. A márka mindkét idei újdonsága a lehető legmagasabb minősítéssel zárta a tekintélyes, és a közelmúltban még tovább szigorított követelmények szerint végzett törésteszteket, azaz felnőtt- és gyermekutasaik biztonsága, illetve a gyalogosvédelem és biztonsági segédrendszereik terén egyaránt öt-öt EuroNCAP-csillagot szereztek. Kiváló, ám aligha meglepő eredmény.

 

A Passat és a Sharan sorozatai legújabb generációját a Volkswagen komplex biztonsági csomaggal látta el, amelynek fő elemeit a továbbfejlesztett, nagyszilárdságú karosszériaszerkezet, a biztonsági övek és légzsákok magas hatékonyságú rendszere, valamint a fejlett vezetői segédberendezések alkotják. Az eredmény pedig két, kategóriája legbiztonságosabbjaként kínált modell. A teszten szereplő Sharan az utasvédelem területén elért 96 százalékos illetve 34 pontos eredménye az összes jelenleg vizsgált autó között is az egyik legjobbnak bizonyult, de a gyermekek biztonságáért kapott 39 pontja is kiváló eredménynek számít. E modell kategóriájában elsőként kínálja minden ülésváltozatában az extra felszerelésként rendelhető, a második üléssor biztonságiöv-előfeszítőiből és oldallégzsákjaiból álló hátsó biztonsági csomagot. A hat üléses kivitelben a második üléssor már alapkivitelben is légzsákokkal egészül ki.

Öt kontinensen kínált modellsorozatként a Passatnak is meg kellett felelnie a nemzetközi ütközésbiztonsági követelményeknek, amit a legújabb EuroNCAP-tesztek során is egyértelműen igazolt: 38 pontot ítéltek meg a gyermekek, míg 33 pont a felnőtt utasok biztonságáért. Biztonsági- és segédrendszereiért kapott értékelése szintén kiemelkedő, amelyek e kategóriában eddig még sohasem tapasztalt széles választékban és magas színvonallal jelennek meg az új Passat kínálatában. Jó példa erre a „Front Assist” funkcióval kiegészített adaptív sebességszabályzás (ACC), amely a Passat vezetőjét valóságos „önálló fékpedállal rendelkező, éber útitársként” kísérve segíti a ráfutásos balesetek megelőzésében. Az EuroNCAP (European New Car Assessment Programme) olyan nemzetközi szervezet, amely az új autók biztonsági színvonalát baleseti ütközési szituációk szimulációja során vizsgálja, illetve minősíti.

 

Oszd meg a közösségi oldalakon!

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close