Helyreigazítás

A VW Depo legújabb számába technikai okok miatt újra az előző havi Klubhírek került be, ezért a 45-ik oldalon olvasható információk tévesek, illetve nem aktuálisak. Ezúton tesszük közzé a javított Klubhíreket, illetve az alábbiakban részletesen is olvasható a Magyarországi Bogarasok Klubjának legutóbbi közleménye.

 

Búcsú az óévtől:
Minden kedves klubtagunknak és VW rajongónak bogarazásban gazdag, Boldog Új Esztendőt kíván a Magyarországi Bogarasok Klubja!
2012-es rendezvényeink:
Kedves Klubtagjaink!

Klubunk 2012-ben három találkozót fog tartani, melynek tervezett időpontjai és helyszínei az alábbiak:
2012.04.14. szombat
Tavaszi Rajzás – Városligeti Műjégpálya – Budapest
2012.06.15.-17. hétvége
Nyári Rajzás – Yacht Kemping Balatonalmádi
2012.09.01. szombat
Őszi Rajzás – Pécel – Sportpálya

Évadnyitó találkozónkat a világörökség részének nyilvánított, frissen felújított Városligeti Műjégpályán fogjuk tartani a jégszezon vége és a Városligeti Tó feltöltése közötti hétvégén. (Figyelem! A korábbi közleményekben 04.15. szerepelt, a pontos dátum 2012.04.14. szombati nap!) Nyári és őszi helyszíneink változatlanok, a jól bevált programok mellett számos új meglepetéssel is várunk Benneteket a találkozókon!
„Klub Híreket” internetes oldalunkon a www.bogarasok.hu–n, és a tagjaink számára rendkívüli kedvezménnyel előfizethető VW DEPO magazinban olvashattok. Javasoljuk, hogy továbbra is fizessétek elő az újságot! A 2012-re szóló klubtagság és magazin előfizetésre vonatkozó leveleket október első napjaiban kipostáztuk. A klubtagság tartalmazza az alábbi kedvezményeket:
– KKGF azaz Kedvezményes Gépjármű Felelősségbiztosításhoz szükséges MNHJR járműminősítés a 2012-es évre*
– Ingyenes részvétel találkozóinkon, beleértve a belépési díjakat, a nyári és az őszi rendezvényen a közös étkezést! (az ingyenesség nem vonatkozik külön nevezési díj, tombola, külön étkezés, szállás, valamint az IFA költségekre)
– Érdekképviseleti szolgáltatás, járműüzemeltetéssel, biztosítási eseménnyel kapcsolatban, műszaki szakértés, tanácsadás*
– Muzeális jármű MMB illetve FIVA minősítéssel, kapcsolatos tanácsadás (OT rendszámhoz)*
– Névre szóló tagkártya (Plasztik, színes, ezüst dombornyomott) amellyel szolgáltatási és vásárlási kedvezményeket lehet igénybe venni (Pl.: Bug Parts BBT Hungary Bogár, Busz, egyéb VW alkatrész, 5% kedvezmény)
– VW DEPO Magazin kedvezményes előfizetési lehetősége (~50% kedvezménnyel!!)*
(A *-gal jelölt szolgáltatásainkat „külsős” tagjaink is igénybe vehetik) (Az MBK mint szervező a találkozók programmódosításának jogát fenntartja.) A tagsági kártyákat a megszokott módon a Tavaszi Rajzáson osztjuk ki tagjaink részére.
Balesetmentes közlekedést, jó találkozózást kívánunk 2012-re is!

MBK elnöksége

KKGF Hírek

Kedves Klubtagjaink!

2012-ben jelentősen csökkentek a KKGF(Kedvezményes Kötelező Gépjármű Felelősségbiztosítás) tarifák a hobbi járműveknél. A veterán járművek tarifája változatlanul alacsony maradt.

2012 KKGF tarifa info:www.kedvezmenyesbiztositas.hu
Tájékoztató jelleggel az új 2012-es tarifatáblák megtekinthetők: www.kedvezmenyesbiztositas.huweboldalon a DÍJTÁBLÁK menüpontban. Figyelem! A tarifák nem tartalmazzák a baleseti adó összegét. Minden klubtagunk részére a biztosító a törvényi előírásoknak megfelelően értesítő levelet (e-mailt) küldött november hónapban (évközi évforduló esetében az évforduló előtt 45 nappal), melyben közli a következő évi tarifát. Kérjük, hogy mindenképpen egyeztesd a weblapunkon található tarifával!
(A teljesítmény és évjárat adatokat a rendszer a BM járműnyilvántartás alapján dolgozza fel, de főleg a régi járműveknél az adatok nem mindig pontosak) Amennyiben az adatok eltérnek, kérjük, jelezd! A 2012-es KKGF befizetéshez szükséges csekket a naptári évfordulós szerződésekre a biztosító postázza minden klubtagunk részére.
Baleseti Adó Info: Kedves Klubtagok!

Amit a baleseti adóról tudni érdemes:

– A baleseti adót minden kötelező felelősségbiztosításra kötelezett üzembentartónak fizetnie kell. (Tehát nem csak azoknak, akik balesetet okoznak.)

– 2012.01.01.-től az adó mértéke az éves KGFB díj 30%-a. Akiknek a szerződésük évközi kezdetű, azoknak a 2012-re időarányosan eső biztosítási díj jelenti az adó alapját. 
– Az adó alanya a jármű üzembentartója, az adó beszedését a biztosítótársaságok végzik. A 2011 október 30.-án megjelent országos közleményben szereplő díjtarifák az adót nem tartalmazzák.

– Az adót a biztosító a KGFB díjjal egyidőben szedi be, az ütemezésnek megfelelő arányban. Ez azt jelenti, hogy 30%-kal magasabb díj fog a díjértesítőkön, csekkeken szerepelni.

– Amennyiben a szerződőnek fedezetlenségi díjkötelezettsége van, az is adóköteles, mert az adó alapja a kockázati díj és a fedezetlenségi díj együttes összege lesz. (Biztosítási díj.)

– A baleseti adó maximálisan napi 83 Ft lehet.
–  Akik 2011-ben kezdődött szerződésükre 2012-re már rendezték biztosítási díjukat, azok külön csekket fognak kapni a 2012-re eső adóról.

– A szerződők által befizetett biztosítási díjból először az adó kerül levonásra, ezt követően a fedezetlenségi díj, és csak utoljára a kockázati díj.

– Azon szerződők, akiknek szerződése díjnemfizetéssel szűnik meg önbevallást kötelesek tenni, és az adót önállóan kell megfizetniük.

További információk:

Folyamatos díjfizetésű szerződéseknél a biztosító által küldött csekken lehet a biztosítást rendezni. Ennek hiányában a biztosítási díjat a biztosító részére utalni kell. Sajnos gyakran tapasztaljuk, hogy még mindig sokan csak az első tavaszi olykor pedig már a sokadik nyári napsugarak megérkezése kapcsán, vagy egyáltalán nem foglalkoznak azzal, hogy a járművükön a biztosítást és a tagsági díjat rendezzék.
Nekik azzal a kellemetlen ténnyel kell szembenézni, hogy szerződésük díjnemfizetés miatt megszűnik. Újrakötésük csak ugyanannál a biztosítótársaságnál, fedezetlenségi díj megfizetésével lehetséges. Emiatt minden nap számít, tehát kérjük, hogy aki nem rendezte a biztosítási díját, az a lehető leghamarabb keresse fel a Klub Irodát, és kösse újra a szerződését.
Fontos tudni, hogy a „ha nem használom a járművet” az nem mentesít a kötelező biztosítás fizetése alól. Ugyanígy „ha nincs rajta műszaki vizsga” akkor is díjfizetésre kötelezett az üzembentartó. Amennyiben valaki a járművet tartósan nem használja, úgy azt ki kell vonni a forgalomból (okmányirodában) és a kivonást jelezni a klub és a biztosító felé. Ekkor lehet időszakosan a KKGF díjfizetést szüneteltetni.

Kérjük kedves klubtagjainkat, ha bármilyen segítségre van szükségük, jelezzék felénk!

Mindenképpen kerüljük el a fedezetlenségi díjjal vagy a kedvezmény elvesztésével járó kellemetlenségeket!

E-mail: bogarasok@bogarasok.hu
Tel.: 0630-295-5474


Azon tagjaink, akik nem kapták meg a befizetési csekket, tagdíjukat átutalással is rendezhetik:
Magyarországi Bogarasok Klubja CIB BANK 10700543-42143202-51100005 számú számlájára.

Balesetmentes közlekedést kívánunk!
MBK Klub Iroda

Nemzetközi Oldtimer Minősítések csak klubtagoknak

Kedves Klubtagok!

2010.01.01.-től új rendszer lépett életbe a veterán járművek minősítése terén. A magyar MMB ( Muzeális Minősitő Bizottság ) minősítése mellett a Nemzetközi Veteránjárműves Szövetség a FIVA minősítését is megszerezhetik klubtagjaink.

A FIVA minősítés 10 évre szól, ennek birtokában kétszer öt évre lehet Magyarországon érvényesíttetni járművünkre.
Minősített járművek esetében a műszaki érvényességet (műszaki vizsgát) öt évre meg lehet szerezni!
Jelentkezés:

A nemzetközi minősítés helyszíne Budapest, ideje a jelentkezések függvényében változik.
A minősítésre műszakilag, esztétikailag alkalmas járművel lehet jelentkezni. Figyelem! Korabeli, dokumentációval igazolható egyediesítések megengedettek. (Korabeli tuning, kiegészítők, custom megoldások) A korlátozások alóli felmentést a forgalmi engedélybe be lehet vezettetni, így az ezt követő műszaki vizsgákon, illetve közúti ellenőrzésnél igazolható minden korabeli extra, sport, vagy verseny célú átalakítás:
– kormány kerék (sport, klasszikus fa stb.)
– egyedi keréktárcsák (vas, könnyűfém stb)
– egyedi kipufogó rendszer (zajkorlátozás alóli felmentése)
– egyedi világító és jelzőberendezések (E-jelzés nélküli: szimmetrikus fényszóró, piros hátsó búra, karos irányjelző stb.)
– motor tuning (gyújtás, karburátor, üzemanyag ellátó rendszer)
– kabriolet átalakítás (amennyiben szériában abban a korban gyártották: APAL, Karmann stb…)

Figyelem! A MAVAMSZ tájékoztatása alapján:

FIVA minősítés kedvezményének változása 2011. július 01-től

A Magyar Veteránautós és Motoros Szövetség  tájékoztatja tagságát, valamint minden érdekeltet, hogy a 2011. március 26-án megtartott Közgyűlés  módosította a járművek FIVA minősítés kedvezményeinek rendszerét.

2011. július 1-től a FIVA minősítés mindenkori díjából a MAVAMSZ tagság alapján évente 10-10% kedvezmény illeti meg a tagszervezeti tagot, aki folyamatos tagságát visszamenőleg igazolja, vagy visszamenőleges igazolás hiányában azt előre megváltja.

Tekintettel arra, hogy a kedvezmény maximális összege a FIVA minősítés díjának 50 %-áig terjedhet, a minősítés időpontjától számítottan maximum öt éves folyamatos tagsági viszony vehető figyelembe.

A kedvezményes rendszer alapján egy éves tagsági viszony 10%, kettő éves 20%, három éves 30%, négy éves 40% és öt éves tagsági viszony 50% kedvezményt biztosít.

Az átalakított kedvezmény-rendszerrel a MAVAMSZ közgyűlése azt kívánta biztosítani, hogy a Szövetség mellett hosszabb távon elkötelezettséget vállalók részesüljenek növekvő mértékű kedvezményben.

Azon tagjaink részére, akik már rendelkeznek FIVA minősítéssel, a 2012-es MAVAMSZ tagságról szóló befizetési csekkeket postáztuk.

MBK elnöksége

 

 

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .