ŠKODA design-különlegességek a Wörthi-tavon

Izgalmas tanulmánymodellekkel érkezik a ŠKODA AUTO a Volkswagen Csoport márkáinak világszerte legnagyobb tuning-találkozójára. A márka több mint 600 négyzetméteres kiállító területén tartja premierjét a ŠKODA Citigo Rally és a ŠKODA Citigo DJ Car, míg este a ŠKODA zenei nagyszínpadán nemzetközi Top DJ ad műsort. Május 16-án különböző ŠKODA modellekkel hét csapat indul Prágából a Wörthi-tóhoz.

 

Reifnitz kis tóparti helység, immár a tuning rajongóinak hagyományos találkahelye, ahol minden májusban, s 2012-ben már 31. alkalommal tapasztalhatják meg a látogatók az autó iránti színtiszta szenvedélyt. Méreteit tekintve e rendezvény mára a világ egyik legjelentősebbjévé lépett elő a maga nemében, amelyre a Volkswagen Csoport harmadik legnagyobb márkájaként a ŠKODA is évről-évre elhozza különlegességeit. A ŠKODA azonban az esti koncertre is tartogat meglepetést: a csaknem százezer wattos hangrendszert a meghívott Top DJ a ŠKODA Citigo DJ Car modellből dirigálja majd, amelyet a ŠKODA Design csapata kimondottan a Wörthi-tavi találkozóra készített. Prágából prominens személyiségek, újságírók és raliversenyzők hét csapattal indulnak útnak különleges ŠKODA modellekkel az Alpok lábához, s a Wörthi-tavi találkozóra tartó „parádén” a ŠKODA két rali-bajnoka, Jan Kopecký és Juho Hänninen is részt vesz.

„A legszebb kilátás a Wörthi-tóra kétségkívül a volán mögül kínálkozik“ – véli Jan Kopecký, a ŠKODA Motorsport gyári versenyzője. „Ezért is örülök, hogy az idén személyesen is részt vehetek a Wörthi-tavi találkozón.“

A ŠKODA Reifnitz standján az új ŠKODA Citigo alapjaira épült kreációk vonzhatják mágnesként a tekinteteket. A ŠKODA Citigo Rally formavilágában a ŠKODA rali-versenyautóinak dinamikus stílusát idézi. A különlegesség orrkialakítását masszív lökhárítója és légterelője, illetve tekintélyes méretű légbeömlő nyílása határozza meg, míg farán a kipufogó középre helyezett végcsöve és a tető folytatásaként kialakított stabilizátor-szárny dominál. A kellő tapadásról és stabilitásról a 18-colos kovácsolt könnyűfém keréktárcsákra szerelt, alacsony keresztmetszetű gumiabroncsok is gondoskodnak.

 

A ŠKODA Citigo Rally tanulmány mellett a ŠKODA Citigo DJ Car bemutatója is igazi ínyencségnek ígérkezik, amelynek fara úgy szélesedik, hogy B-oszlopai mögött a DJ számára kialakított, nyitott „Stage” számára ad helyet. ‚A ŠKODA Citigo DJ Car az esti DJ-koncerten lép élőben is akcióba, amint több ezer zene- és táncrajongó előtt „szerepelhet” a nagyszínpadon.

A Prágából a Wörthi-tóhoz indult „ŠKODA-parádé” nem csupán egy Ausztriába vezető, gyors autópálya-túra, a többek között a ŠKODA rali-sztárjai és neves cseh személyiségek alkotta csapatoknak ugyanis mindvégig különböző feladatokat kell megoldaniuk. Az eredményeket, illetve az utazásról készült tudósításokat a ŠKODA Facebook-oldalán, a www.facebook.com/skodaweb cím alatt követhetik az érdeklődők.

 

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .