Legyártották a 200 milliomodik Volkswagent!

A Volkswagen-csoport új rekordot ért el: Európa vezető gépkocsigyártója legyártotta 200 milliomodik gépkocsiját! A Volkswagen a világ azon kevés autógyártói közé tartozik, amelyek elérték ezt az igazán figyelemreméltó gyártási számot, így Volkswagen-csoport párizsi rendezvényén a “Volkswagen XL Sport” sport-tanulmányautó a csoport által legyártott 200 milliomodik gépkocsiként mutatkozhatott be.

E gyártási rekord elérése alkalmából Catherine Deneuve francia színésznő, a “Mozival a békéért” Alapítvány társalapítója az autógyár támogatásaként 200.000 eurós csekket vehetett át a Volkswagen-csoport igazgatótanácsának elnökétől Prof. Dr. Martin Winterkorntól.

A Volkswagen-csoport néhány év alatt képes volt megduplázni a legyártott gépkocsik számát. 1999-ben a Csoport a 100 milliomodik gépkocsi elkészültét egy jubileumi új Bogárral ünnepelhette. A vásárlók manapság a járművek egyedülállóan széles és egyben egyedi kínálatából választhatnak, a Volkswagen termékskála a motorkerékpároktól a szuperautókig terjed, a gépkocsikat 27 országban, 106 gyárban gyártják.

Legutóbbi modelljeként a Volkswagen az XL Sport autót mutatta be a Párizsi Autószalonon. A nagyon hatékony sport-tanulmányautóba a világ legerősebb kéthengeres motorját szerelték. A Ducati 1199 Superleggera 200 PS (197 LE) V2 motorja a szénszálakból és magnéziumból épített, a legmagasabb technológiai szintet jelentő autót 270 km/órás csúcssebességre képes repíteni. A “Volkswagen XL Sport” egyrészt a márka innovatív képességét és erejét jelképezi, másrészt a vállalat csapatának technikai tudásáról és az egész Volkswagen-csoport sikeréről tanúskodik.

Catherine Deneuve, aki olyan filmekben játszott főszerepet, mint “A Nap szépe”, az “Indokina” és a “Táncos a sötétben”, gratulált a Volkswagen-csoport igazgatótanács elnökének, Dr. Martin Winterkornak a sportautó világpremierjéhez és a Volkswagen-csoport általános sikeréhez. “Nagy benyomást tett rám, hogy Önök a 200 milliomodik gépkocsi legyártását ezzel a rendkívüli autóval ünneplik. Très magnifique! (Nagyon remek!)”- mondta Deneuve.

Válaszában Prof. Dr. Martin Winterkorn kijelentette: “Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy 200 millió gépkocsit gyártottunk, ami a Vokswagen-csoportba vetett bizalomról is tanúskodik. A Volkswagen számára a siker és a felelősség fogalmak elválaszthatatlanok egymástól. Éppen ezért nagyon örülünk annak, hogy támogathatjuk Catherine Deneuve-t és a “Mozival a Békéért”Alapítvány iránt mutatott odaadását“.

A Volkswagen 200.000 eurós támogatást adott  “Mozival a békéért” Alapítványnak. Ez a jótékonysági szervezet az egész világon nagy odaadással tevékenykedik a békéért és az emberi jogokért, főként a film eszközével, mindemellett számos humanitárius segélyezési projektet is támogat.

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .