Move the World Tour

 

Joachim Franz AIDS-aktivista immár tíz esztendeje küzd látványos akciókkal, hogy a HIV/AIDS problémájára ráirányítsa a figyelmet. Éppen véget ért „Move the World“ expedíciója minden előzetes várakozást felülmúlt. Joachim Franz ez alkalommal a Volkswagen Haszonjárművek támogatásával 111 napon át, öt kontinens 54 országában 64.452 kilométert tett meg azzal a céllal, hogy a HIV/AIDS témájában tárgyalóasztalhoz ültesse az embereket, s oktatási programok finanszírozására gyűjtsön pénzt.

 

 

Franz és társai az expedíció idejének nagy részét az öt Volkswagen Amarok pickupban töltötték. „Az offroad-csomaggal felszerelt szériamodellek egyszerre szolgáltak lakó-, háló- és dolgozószobául, illetve étkezőként. Futóműveik – különösen a fekete kontinensen tapasztalt – már-már extrém igénybevétele ellenére az Amarok a teljes túra során az elhasználódás legkisebb jelét sem mutatta. Szintén figyelemreméltó, hogy közel 65 ezer kilométert megtéve még mindig éppoly kényelmes üléspozíciót kínál, mint induláskor. Az akár 1.400 kilométeres napi etapok ellenére az expedíció során egyetlen vezető sem panaszkodott hátfájásra.” – méltatta Joachim Franz járműveiket.

Az expedíció végeztével az autókat kutatási célból teljesen szétszedik. „Teljes mértékben elégedettek lehetünk az Amarok teljesítményével, a járművek kiválóan viselték e komoly nyúzópróbát. Most azt szeretnénk pontosan felmérni, mely elemei, illetve kopó alkatrészei kaptak különösen nagy terhelést.” – magyarázta Harald Schomburg, a Volkswagen Haszonjárművek igazgatótanácsának értékesítés és a marketing területeiért felelős tagja.

 

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .