Októberben érkezik az új Caddy

A Volkswagen Haszonjárművek Caddy „bestsellerének” új generációja jelenik meg a piacon. A praktikus oldalsó tolóajtóval készülő kompakt kisáru- illetve személyszállítót a tervezők szinte minden tekintetben tovább tökéletesítették.

A Volkswagen Haszonjárművek Caddy „bestsellerének” új generációja jelenik meg a piacon. A praktikus oldalsó tolóajtóval készülő kompakt kisáru- illetve személyszállítót a tervezők szinte minden tekintetben tovább tökéletesítették.

Hat új, akár 21 százalékkal alacsonyabb széndioxid-kibocsátással működő TDI- és TSI-motor, teljes egészében új felszereltségi program, az Amarok és az aktuális T5-generáció (Transporter, Multivan és társaik) stílusában megformált, újszerű orrkialakítás, még igényesebb belső tér mostantól kivehető hátsó üléssorral, valamint még tovább mérsékelt üzemeltetési költségszint avatja az új Caddy-család tagjait az egyik leginnovatívabb városi kishaszonjárművé. A Caddy harmadik nemzedékének modellváltozatai mindössze hat esztendő alatt (2004 – 2009) világszerte mintegy 800 ezer példányban találtak gazdára. Az új Caddy most e dinamikus sikertörténet folytatójaként érkezik októberben a hazai márkakereskedőkhöz.

Az új Caddy kategóriája első városi kisáruszállítójaként illetve kompakt haszonjárműveként kínálja minden modellváltozatához már alapfelszereltségben az elektronikus menetstabilizáló rendszert (ESP). A Volkswagen Haszonjárművek ezzel következetesen folytatja elsőrendű fontosságú, a vezető és utasai lehető leghatékonyabb védelmén alapuló biztonsági koncepcióját. Ebben a piaci szegmensben az új Caddy egyetlen modellként kínálja extrafelszerelésként a rendkívül gazdaságos, 6- illetve 7-fokozatú kettős tengelykapcsolós sebességváltót (DSG), valamint a hegymenet-asszisztens funkcióját. Természetesen a nagysikerű „bestseller” legújabb generációjában is szerepel a hosszított tengelytávú (Maxi), illetve – ugyancsak egyedüliként szegmensében – az összkerékhajtású (4MOTION) kivitel. A 4MOTION hajtásrendszer a Caddy és a Caddy Maxi választékában egyaránt rendelkezésre áll.

Első ízben távolítható el teljes egészében mindkét modellváltozat hátsó üléssora. Az 5-üléses Caddy így a tetőig pakolva akár 3.030, míg a Caddy Maxi 3.880 liter raktérfogatot is kínál. Elsősorban a mesteremberek és a különböző segélyszolgálatok számára praktikus megoldás a Caddy Maxi „Flex Plus” üléscsomagja, amellyel a beltér hosszúsága az utasoldalon több mint háromméteresre is növelhető. A rakodótér ekkor már 4,7 köbméteres, ami szintén csúcsérték a kategóriában. A Caddy extrafelszerelésként új nemzedékében is bővíthető harmadik üléssorral, így akár hét személy számára is kényelmes utazást biztosít (a Caddy Maxi Trendline és Comfortline esetében széria).

Az új Caddy motorpalettáján hat új high-tech erőforrás sorakozik. A benzines és dízel technikákat egyaránt a lehető legmagasabb színvonalú gazdaságosság jellemzi, miközben mindegyikük kielégíti az Euro 5 kipufogógáz-szabvány határértékeit. Mind a hat aggregát turbófeltöltéssel és közvetlen befecskendezéssel készül, s teljesen új a programban  A turbófeltöltésű, hengerenként négyszelepes dízelmotorok (TDI) 55 kW/75 LE, 75 kW/102 LE, 81 kW/110 LE és 103 kW/140 LE teljesítménylépcsőkben állnak rendelkezésre. Mindegyik TDI-erőforrásban különösen csendes és gazdaságos common-rail közvetlen befecskendezés, és már szériakivitelben dízel részecskeszűrő (DPF) dolgozik. A 102 lóerős TDI extraként a 7-fokozatú, kettős tengelykapcsolós sebességváltóval (DSG) is rendelhető. Az erősebb, azaz 140 lóerős TDI számára szintén szerepel e speciális technika a palettán, mégpedig a 6-fokozatú DSG-váltómű formájában. A 110 lóerős TDI kizárólag az összkerékhajtású 4MOTION változatban kapható.

BlueMotion változatként már a piaci bevezetéstől a modellsorozat legtakarékosabb tagja az új Caddy 1.6 TDI (75 kW/102 LE). Átlagos üzemanyag-fogyasztása az ugyancsak a BlueMotion technikát felvonultató, már eleve rendkívül gazdaságos elődjéhez képest is 0,6 literrel alacsonyabbra, 100 kilométerenként mindössze 4,9 literre adódik, amelyhez kilométerenként csupán 129 gramm kombinált széndioxid-kibocsátás párosul. Új, kiemelkedően kedvező fogyasztási értékeinek köszönhetően e modell egyetlen tanknyi üzemanyaggal akár 1.176 kilométer hatótávot kínál. Mindehhez a Caddy 75 lóerős TDI BlueMotion technikával készülő változata kínál további vonzó alternatívát. Minden Caddy BlueMotion modell az automatikus motorleállítás és -indítás rendszerét (Start-Stop System), valamint a fékenergia-visszatáplálás (rekuperáció) technikáját is tartalmazza. Utóbbi akkor lép működésbe, ha a vezető felengedi a gázpedált, vagy éppen fékez, s a generátor feszültségének átmeneti megemelésével a rendszerből egyébként hő formájában távozó energia egy részét az akkumulátor töltésére fordítja. Ezzel jelentősen tehermentesíti a motort, ami az üzemanyag-fogyasztás csökkenésében jelenik meg.

A benzinmotorok palettáján két új TSI-erőforrás sorakozik. Mindkét high-tech aggregátot többek között a turbófeltöltés és a közvetlen benzinbefecskendezés korszerű kettőse jellemzi. E kiemelkedően takarékos négyhengeresek 1,2 liter összlökettérfogatukból 63 kW/86 LE illetve 77 kW/105 LE teljesítményt produkálnak. Jól mutatja e technikák különleges hatékonyságát a 105 lóerős változat, amelynek átlagos üzemanyag-fogyasztása 100 kilométerenként mindössze 6,6 liter, széndioxid-kibocsátása pedig kilométerenként 154 gramm (Caddy zárt áruszállító). A fogyasztási érték ebben az esetben 1,6 literrel, azaz 21 százalékkal alakul alacsonyabban elődjénél. További rendkívül takarékos és már-már extrém gazdaságos Otto-motor a Caddy és a Caddy Maxi elődeiktől átvett, 80 kW/109 LE teljesítményű, földgázüzemű 2.0 EcoFuel (CNG) erőforrása.

Ugyancsak átalakult a négy új szintet tartalmazó felszereltségi program. Ezek egyfelől a szériakivitel jelentős fejlesztését képviselik – többek között új belső anyagokkal, kormánykerekekkel és más igényes részletmegoldásokkal – másfelől pedig az egyes felszereltségi szintek új rendszerét jelentik. Az előzőekhez hasonlóan továbbra is rendelkezésre áll a zárt áruszállító és a Kombi, amelyek világszerte mintegy 70 százalékos részarányukkal a Caddy modelljeinek oroszlánrészét adták. A Volkswagen Haszonjárművek az egyre magasabb ügyféligényekhez igazodva teljes egészében átszervezte az egyes felszereltségi csomagok rendszerét is. Ennek megfelelően az új generáció piaci bevezetésétől három – a Startline, a Trendline és a Comfortline – kivitel áll majd rendelkezésre. A Trendline a Caddy Life, míg a Comfortline a nagysikerű „Style” különleges változat utódjaként jelenik meg. Újdonság a belépőszintet képviselő Startline, illetve a Comfortline Edition (korábban Style Edition) csúcsváltozat, amellyel a Volkswagen Haszonjárművek palettáján ismét szerepel a Caddy egy kifejezetten exkluzív változata is. Továbbra is kapható a nagysikerű Tramper kempingmodell.

Az új műszaki megoldások között szerepel az összes modellváltozaton megjelenő, új fejlesztésű állandó nappali világítás. A 2004 óta széria klímaberendezés mellett új elem a minden Caddy szériafelszereltségében az ESP és a központi zár. Az extrafelszerelések listájára egyebek mellett a ködfényszórókba integrált kanyarfény-funkció, a tetősín (a Comfortline esetében széria) és az új fejlesztésű RNS 315 rádió-navigációs rendszer érkezett.

Az új Caddy Németországban szeptember végén érkezik a márkakereskedőkhöz, majd rövidesen a további piacokon is megjelenik, a hazai márkakereskedők októbertől mutatják be a Caddy új generációját.

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .