Oldtimer Show 2019 – Közép- és Kelet-Európa legnagyobb veteránjármű kiállítását rendezik a Vasúttörténeti Parkban

Április 5–7. között ismét a Magyar Vasúttörténeti Park ad otthont közép- és kelet-Európa legnagyobb veteránjármű rendezvényének, az Oldtimer Show-nak. A szervezők most is vadonatúj kiállítási anyaggal készülnek: 100 évnél is idősebb motorok és fakerekű autók sokasága, traktorok, harckocsik, buszok, teherautók és gőzmozdonyok várják majd a látogatókat.

Egész pontosan ötszáz(!) darab válogatott veterán jármű bemutatását tervezik, minden típusból csak egy-egy példányét. A kiállított négy és kétkerekűek között igen ritka és értékes darabok is lesznek, de nem hiányoznak majd a KGST- és az USA-gyártmányok sem. A kiállított járművek mellett korabeli ruhákba öltözött gyönyörű lányok várják a fotósokat.

A budapesti Vasúttörténeti Parkban (1142 Budapest, Tatai u. 95.) megrendezésre kerülő kiállításra bárki jelentkezhet kiállítónak, ha szép veterán jármű van a birtokában. (http://www.oldtimershow.hu)

Az Oldtimer Show nem csupán kiállítás, hanem olyan családi rendezvény, ami számos kiegészítő programjával egész napos kikapcsolódást nyújt minden korosztály számára. A kiállítás teljes területe 10 hektár! A Vasúttörténeti Parkot és a hozzá kapcsolódó Víztorony Parkot egy hétvégére telerakják látványossággal!

A tinédzser korosztály számára, egy elkülönített részen a Víztorony Parkban, látványos tuning és sportautó kiállítást rendeznek be. Lesznek retro, tuning és custom autók is.

A gyerekekre sok-sok díjmentesen használható játék vár: népi játszótér 40 játékkal, állatsimogatók, légvár és légcsúszda, íjászat, arcfestés, kézműves foglalkozás, kovácsműhely, játszótér. A gyerekek egész nap játszhatnak, amíg erővel bírják. A szervezők számára fontos, hogy a látogatók sokat és tartalmasat kapjanak a belépő jegyükért!

A méltányos belépőjegy áráért a látogatók több kiállítást nézhetnek meg és sok kiegészítő programon vehetnek részt, pl. a Vasúttörténeti Park kiállításai: gőzmozdony kiállítás, vasúti kocsi kiállítás, terepasztal és vasútmodell kiállítás, valamint díjmentesen kipróbálhatják a mozdonyforgatózást. Az Oldtimer Show hétvégéjére a park interaktív programjai is mind életre kelnek: kerti vasút, lóvasút, sínautók, hajtányok és egy igazi gőzmozdony. (A vasutas interaktív programokra külön jegyet kell váltani.)

A felnőtteket ismét várja a Kalandjárók Kiállítás, ahol lakókocsik és egyéb szabadidő járműveket lehet tüzetesen átnézni.

A hagyományőrzésről szól a „Gasztro utca” és a „Kézműves vásár”. A Víztorony Parkban felépített „Tájház Múzeum”-ba betérve meg lehet kóstolni a világhírű Csabai Kolbászt! Az áprilisi Oldtimer Show-n az októberi „Disznótoros Kolbászfesztivál” (www.kolbaszfeszt.hu ) kiváló vendéglátósai készítik a kiváló melegkonyhás ételeket. Mindkét parkban nagy vendéglátó egységgel várják az éhes látogatókat, akiknek a szervező által szabályozott, mérsékelt árakon értékesítik a frissensülteket és az italokat.

A kiállításra beválogatott járművek között az eddiginél is nagyobb számban szerepelnek majd a külföldi gyűjtők és klubok oldtimerei. Rengeteg értékes és rendkívül különleges veterán autóval készülnek. Az Oldtimer Show sajátossága, hogy minden járműtípusból csak egyet mutatnak be, a fellelhető legszebb példányt! Minden évben új kiállítási anyaggal készülnek, olyanokkal, amelyek más rendezvényeken a közelmúltban nem voltak láthatók.

A 2018-ban bemutatott új interaktív látványosságot közkívánatra megismétlik, de most egy kicsit másképp: a rendezvény 2,5 napos nyitvatartása alatt most egy oldtimer Datsun sportautót fog összeépíteni a restaurátor csapat. Az összeépítésről óránként fotót készítenek, így vasárnap este már az összeépítés teljes folyamata látható lesz egy monitoron.

A fő látványosság az Orient és a West mozdony körfűtőházakban elhelyezett veterán autók és motorok kiállítása.

Az Oldtimer Show veterán járművei rangos oldtimer szépségversenyen vetélkednek a 33 db látványos díjért, a „szelep kupáért”. A díjak odaítélését szakmai zsűri végzi.

A látogatók számára magán célú felhasználásra engedélyezett a fotó és a videó készítés, azonban a sajtó képviselőinek a filmezési, tudósítási szándékukat e-mailben előre jelezni kell a szervezők felé.

A külső területeken a nagyobb járművek kerülnek kiállításra: teherautók, buszok, harckocsik és egyéb katonai járművek, traktorok és stabil motorok.

2019-es újdonság a nagy USA vasak kiállítása, a háromnapos „ACCH Találkozó” keretében. A szabadtéri részen elhelyezett járművek interaktív módon kerülnek bemutatásra: a traktorokat és a stabil motorokat öreg szakik indítgatják majd, a buszokra fel lehet menni, belülről megnézni, illetve a harckocsikra is fel lehet mászni a járműparancsnok engedélyével.

A Víztorony Parkban naponta változó kiállítási anyaggal találkozhatnak a látogatók, ugyanis ezen a részen kerül megrendezésre az „Oldtimer Találkozó” is. Ez lesz az oldtimer szabadtéri kiállítás, ahol az előre regisztrált oldtimer autókat fogjuk elhelyezni. Fontos tudnivaló ezen a találkozón résztvevő oldtimer autó tulajdonosok számára, hogy csak délelőtt 11:00-ig lehet a területre beállni (szombaton és vasárnap).

A rendezvény mögötti területen (vasútvonal mellett) nagy befogadóképességű ingyenes parkolókba a rendészek utasítása szerint lehet beállni. A buszos csoportok érkezését előre kérik bejelenteni e-mailben.

Akiknek nem jutna parkolóhely, azok számára a környező utcákban mindenhol parkolósávok vannak kialakítva, amelyek a hétvégén díjmentesek lesznek. (A kapubejárókba ne parkoljanak!)

A budapestiek lehetőleg a tömegközlekedést vegyék igénybe. A Vasúttörténeti Parkot vasúton is meg lehet közelíteni: Esztergomi vonal „Vasútmúzeum” megálló.

Tömegközlekedési infók itt: http://www.vasuttortenetipark.hu/hu/megkozelithetoseg

A Vasúttörténeti Parkba kerékpárral is lehet érkezni. A Tatai úton végig kerékpárút vezet. A kerékpárokat kerékpártárolóban lehet elhelyezni a P1 parkolóban. Ugyanitt motorkerékpár parkolót is kialakítanak.

A rendezvény területén összesen hat helyen lesznek kiépítve nagy befogadóképességű, kulturált WC-mosdó épületek. A bejáratoknál kézmosós mobil WC-ket is elhelyeznek. Ezek mind díjmentesen használhatók.

A rendezvény megnyitása után a területre járművel behajtani TILOS! Egy kivétel van csupán: az Oldtimer Találkozóra előre beregisztrált veterán járművek, melyek a 2-es bejáraton át hajthatnak be a Víztorony Park területére. Az oldtimer autóknak a szervezők által kijelölt helyre kell állniuk. Ide legkésőbb de. 11:00-ig lehet beállni!

A rendezvényre a belépőjegyeket elővételben 10% kedvezménnyel lehet megvásárolni, 2018. december 1-től 2019. március 31-én éjfélig

A jegyértékesítő rendszer megváltozott! A szolgáltatóváltás melletti változás, hogy a jegy vásárlókra semmilyen plusz költség nem lesz áthárítva. A jegykezelés is leegyszerűsödik, minden bejáratnál lesz online jegy elfogadó terminál. (Elővételi jeggyel nem kell sorban állni a jegypénztáraknál.)

Belépőjegy árak:
Felnőtt: 4.000 Ft; Gyerek 3.000 Ft (3 éves kor alatt díjmentes); Nyugdíjas: 3.000 Ft; Családi: 11.000 Ft (2 felnőtt és 2 gyerek együttes belépésére jogosít). A jegyek a rendezvény helyszínén vásárolhatók meg, nyitvatartási időben az alábbi módokon: készpénz, bankkártya, SZÉP Kártya, Erzsébet Utalvány.

Ajándékok! Oldtimer Show emlék-matrica jár a belépőjegy mellé, melyet a jegypénztáraknál osztogatnak majd. A régi korok ruházatában érkező látogatók mind Sápi gyümölcsbor kóstolót kapnak ajándékba.

Mindhárom rendezvénynapon retro „öltözködési stílus” versenyt hirdetnek. A napi nyertes párok Alpa Gloves sofőr bőrkesztyűt és 1-1 üveg Sápi eperbort kapnak ajándékba. A hagyományőrzés jegyében igazi falusi háztáji termékeket lehet majd kóstolni a Gasztro utcában és a Vásártéren.

Bővebb információk a rendezvényről:
http://www.oldtimershow.hu
és
http://www.facebook.com/OldtimerShow

Telefonos információ április 1-től: 0670-205-4265 (kérjük a Vasúttörténeti Parkot ne hívják, mert nem ők az illetékesek az Oldtimer Show rendezvénnyel kapcsolatban)

Vegyenek részt az Oldtimer Show facebookos nyereményjátékán, osszák meg az Oldtimer Show posztjait ismerőseikkel és hívják meg őket az eseményre!

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .