Passat BlueMotion: 2464 km egy tankkal

Gavin Conway, a The Sunday Times újságírója új üzemanyag-fogyasztási világrekordot állított fel egy 105 lóerős, 1.6 literes, Common Rail TDI hajtású, sorozatgyártású Volkswagen Passat BlueMotion gépkocsival, mellyel 2464 km-t tett meg egy tank üzemanyaggal. Az út során a Passat 77.25 liter üzemanyagot fogyasztott.

 

Gavin Conway, a The Sunday Times újságírója új üzemanyag-fogyasztási világrekordot állított fel egy 105 lóerős, 1.6 literes, Common Rail TDI hajtású, sorozatgyártású Volkswagen Passat BlueMotion gépkocsival, mellyel 2464 kilométert tett meg egy tank üzemanyaggal. Az út során a Passat 77.25 liter üzemanyagot fogyasztott. Ez a távolság alig kevesebb, mintha Budapestről tankolás nélkül elérnénk Madridig, vagy például kicsivel még több is, mintha az észak-írországi Glasgow-ig hajtanánk mindössze egyetlen, út-közbeni tankolással. A rekord felállítását egy független szervezet, a Guinness World Records szakértői ellenőrizték.

 

A Polo BlueMotion és a Golf BlueMotion modelleknél már bevált módon a Passat BlueMotion is aerodinamikusabb karosszériával,  alacsonyabb súlyponttal, stop-start rendszerrel, programozott akkumulátor-töltéssel,  hosszabb sebességváltó-áttételekkel készül, és az autót kisebb gördülési ellenállású gumiköpenyekkel szerelik fel. Az eredmény egy olyan jármű, amelyet teljes mértékben a hagyományos módszerekkel kell vezetni, szervizbe vinni, karbantartani – és manapság mégis ez az egyik legtakarékosabb jármű az utakon.

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .