Évente több mint 10 millió autóval írják a sikertörténetet

A Volkswagen márka története 1937-ben kezdődött. A vállalat alapítója a wolfsburgi székhellyel rendelkező Deutsche Arbeitsfront (DAF – Német Munkaügyi Front) volt. A Volkswagenwerk a „népautó” gyártására jött létre: a nagy tömegek számára is elérhető, kis fogyasztású gépkocsit szerettek volna konstruálni.

Elsőként a Type 1, más néven Käfer (Bogár) gördült le a futószalagról 1938-ban, amit egészen 2003-ig gyártottak csaknem az eredeti koncepció alapján.

VW 38, the first Volkswagen in its „Beetle” form
https://youtu.be/W8X0G19XtN4
Tudta? Akár saját maga is megjavíthatja Volkswagenét az AutoDoc online szerviztanfolyamát segítségül hívva!
Egyszerű alkatrész csere sajátkezűleg. Lépésről-lépésre videó útmutatóinkból megtudhatja hogyan kell megjavítani azt, ami elromlott.
Beetles after leaving the factory production lines at Wolfsburg

A jármű elsősorban megfizethetőségének és robusztus felépítésének köszönhette népszerűsége. Ferdinand Porsche maga is részt vett Bogár fejlesztésében. A modell több mint 21 millió példányban készült csaknem 70 éves pályafutása során. Közben világszerte népszerűvé vált, számos versenyen vett részt, filmekben, játékokban szerepelt, mindig újabb és újabb korosztályok számára vált kultikussá.

A Volkswagen mai modern választéka a következő modelleket tartalmazza: a három- és ötajtós ferdehátú up!, az 5-ajtós ferdehátú Polo, a Golf (ferdehátú és kombi), a Golf SV, a Passat (szedán és kombi), a Tiguan, Touareg és T-Roc SUV-ok, a Touran és Sharan crossoverek, az Amarok terepjáró és az Arteon felsőkategóriás szedán.

A Volkswagen 2020-as modelljei
Forrás: volkswagen.hu

A cég lépést tart a modern világgal és célja a környezet védelme, ezért az up! és a Golf modellek teljesen elektromos változatokban is kaphatók.

A személygépkocsikon kívül a Volkswagen Csoport teherautókat is kínál. Ezek furgonok és kisbuszok. Ebbe a kategóriába tartoznak a Caddy, Saveiro, Transporter, Caravelle, California és Crafter modellek.

A VW jelzésű autók megbízhatósága, kiváló minősége és üzemanyag-takarékossága az első modellektől kezdve kiemelkedő. A Polo és a Golf modellek az idők során olyan neves díjakat nyertek el, mint az „Év autója”, az „Amerikai Egyesült Államok Motor Trend év autója” és az „Év európai autója” címek. A vállalat választéka szinte minden lehetséges vásárló igényeit lefedi. 2018-ban több mint 10 millió gépkocsit adtak el világszerte, ami a márka rendkívüli népszerűségét jelzi.

A cikket írta: www.Rexbo.hu

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .