Legendák találkoztak az Audi Hungáriánál

Különleges találkozóra került sor az Audi Hungariánál. Az idén 45 éves jubileumát ünneplő legendás öthengeres erőforrás két egyedi modellben mérte össze erejét: egy 1987-es évjáratú 140 lóerős Audi Coupé GT-ben és egy 400 lóerős limitált szériás Audi TT RS-ben.

1976-ban debütált az Audi első öthengeres Otto-motorja 136 lóerő teljesítménnyel az Audi 100 modell második generációjában. Az azóta eltelt 45 évben a motort folyamatosan fejlesztették, többek között turbófeltöltővel, kipufogógáz-tisztítással és négyszelepes technológiával.

Az egymás után kilencszer az „Év nemzetközi motorja” díjjal kitüntetett öthengeres motor 2008 óta készül az Audi Hungariánál. A 2.5 literes erőforrás, melyből már több mint 90 ezer készült Győrben az Audi RS3, a Győrben készülő RS Q3 és a TT RS modellek mellett már a Cupra Formentorban is bemutatkozott.

Az ikonikus motornak az Audi quattro 40 éves jubileumának megünneplésében is fontos szerep jutott. A limitált kiadású „Audi TT RS 40 év quattro” változatból mindössze 40 darab készült, valamennyi az Audi Hungariánál. Az egyedi, alpesi fehér TT RS modellek az Audi Sport quattro S1 színvilágára emlékeztetnek. Walter Röhrl ilynnel nyerte meg 1987-ben a legendás Pikes Peak hegyi futamot az Egyesült Államokban.

A 2.5 literes TFSI motor mindössze 3,7 másodperc alatt gyorsítja álló helyzetből 100 km/órás sebességre a TT sorozat csúcsmodelljét és 294 kW (400 LE) teljesítmény leadására képes, 480 Nm-es maximális forgatónyomaték mellett. Az utánozhatatlan hangzást az öthengeres motorra jellemző gyújtási sorrend biztosítja: 1-2-4-5-3, amely még tovább fokozza az egyedi vezetési élményt.

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .