Repülés a rámpák között

A Nitro World Games egy rendkívül látványos rallycross versenysorozat az USA-ban. Mindennel lehet indulni a showműsornak is beillő rendezvényen, aminek kereke van, a görkorcsolyától a rolleren és a BMX-en át a krosszmotorig és a most elsőként résztvevő autókig. Legutóbb a mellék programok részeként Volkswagen bemutatót is tartottak egyedi építésekből, ráadásul az autók között a VW Beetle-t vezető Tanner Foust (USA) bronzot nyert WRX kategóriában.

A nyolc, különböző rallycross szakágból érkezett szuper induló közül a Volkswagen Andretti-Rallycross csapat másik indulójaát, Scott Speed-et a második helyről lökte ki az elődöntőben a későbbi győztes Timmy Hansen (S, Peugeot). Foust lenyűgözően indult, és annak ellenére, hogy közben megsérült az autója és a hiányzó mellső szoknya miatt az autó aerodinamikája nem volt megfelelő, megszerezte a harmadik helyet Mattias Ekström (S, Audi) mögött.

A 2018-as Nitro World játékokat Salt Lake Cityben (Utah, USA) tartották – egy kimondottan rallycross versenyekre tervezett pályán. A verseny részét képezte például az úgynevezett „gap jump” – ugrás két rámpa között –, illetve alternatív útvonalak és éles kanyarok. Különleges esemény volt az már biztos, hiszen az amerikai Rallycross sorozat szuperkocsijaihoz csatlakoztak a FIA World Rallycross Championship (WRX) versenyzői. A két Rallycross sorozat indulói hamarosan ismét ugyanazon a pályán állnak rajtvonalhoz Austinban/Texasban (USA) – bár ez alkalommal különböző versenyeken.

További információ: www.nitroworldgames.com

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .