Volkswagen Arteon: új avantgárd dizájn

Három hónappal a Genfi Autókiállításon tartandó világpremierje előtt a Volkswagen ízelítőt nyújt új zászlóshajójának lenyűgöző vonalvezetéséből. A teljesen új fejlesztésű modellt a márka Passat fölé pozícionálja, az Arteon a felső középkategóriában kelt majd érzelmeket.

A Volkswagen az Arteonnál megjelenő új, érzelmekkel teli vonalvezetés mellett kifejező, hangsúlyosan vízszintes új frontrész jellemezte márkaarculatot vezet be. A hűtőrács bordái egészen a háromdimenziós kialakítású fényszórókig húzódnak, LED-technikájú diódaelemek emelik ki a markáns megjelenést, s egyúttal dominanciát sugároznak.

A négyajtós ferdehátú Volkswagennél nemcsak a forradalmi dizájn, hanem a rendkívül praktikus használhatóság is hat ránk. Míg az ajtók keret nélküli ablakai a Grand Turismo túraautókra jellemző stílusjegyeket vonultatják föl, addig a széles nyílást feltáró csomagtér ajtó optimális hozzáférést biztosít a hatalmas csomagtartóhoz. Tobias Sühlmann, a Volkswagen külső dizájnért felelős formatervezője így magyarázza: „Az Arteon már az első pillanatra lenyűgözi a szemlélőt kifejező formatervével, majd meglepi a praktikus erényeivel – ez a kombináció egyedülálló!”

Az első szótagon hangsúlyos Arteon név két alkotóelemből áll össze: az „Art” (angolul: művészet) írja le a ferdehátú következetes vonalvezetését és érzelmekkel teli mivoltát, míg az „eon” végződés a „Phideon” modellhez, a kínai piacra kerülő Volkswagen-zászlóshajóhoz hasonlóan prémium modellként aposztrofálja az újdonságot.

Az új Arteon a Genfi Autókiállításon mutatkozik be először a nagyközönségnek, piaci bevezetése 2017 nyarán következik.

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .