…and the winner is…

Robin Varley és két közeli barátja nem kevesebb, mint 13 éve építették ezt a lenyűgöző ’79-es Rabbit GTI-t, a Nagy Kanadai Best of Show győztesét. Történetünk hősének – aki Porsche technikusi minősítéssel is rendelkezik –, kétségkívül volt tehetsége és türelme ahhoz, hogy az autót új szintre emelje.

DDS, Berg, Empi… a léghűtéses hobbisták kedvenc márkanevei. Más, régóta fennálló vállalatok kitartanak a vízhűtéses szcéna mellett is – például a Kamei vagy az Oettinger. Ne feledkezzünk meg a Zenderről, mely különösen a karosszéria toldatok és a felnik világában alkotott, s a retró-stílust élő „vizes” VW-rajongók között újból nagyon népszerű. Robin Varley egyike azoknak, akik felélesztették ezt a stílust.

A ’79-es észak-amerikai GTI-modell mint Rabbit került forgalomba, s véletlenül pont egy garnitúra 7×15-ös vintage Zender Turbo keréktárcsán fut.

Mivel világ életében folyt egy kis benzin az ereiben, Robin irigylésre méltó karriert futott be, mint a Vancouveri Porsche Shop műhelyfőnöke, valamint a ritka 918 Spyderek minősített szerelője. Beosztása azonban nem akadályozza meg a régi Volkswagenek, különösen a fent említett GTI iránti rajongást.
A teljes cikk a VW Depo 2017/szeptember-októberi – 168-ik – számában olvasható. Kapható a kiemelt benzinkutakon, valamint az Inmedio és Relay újságárusoknál.

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .