Patchwörközés színes foltokkal

Mennyire más volt a kilencvenes évek…! „Felszabadulásunk” után nem sokkal minden elindult felfelé, élt és virult, optimizmus hatotta át a korszellemet. Akkoriban az autógyárak is bátrabban válogattak a színpalettáról és nem csak az egyen ezüstöt ismerték. Extrém példának itt vannak a Volkswagen Harlequin modelljei, amelyekből most egy Polo 6N típust mutatunk be.

Harlekin a vásári szórakoztatás archetípusa volt a középkorban, egyfajta színész és komédiás egy személyben. A karikírozásból később megszületett a bohóc: maszkban, mimikában, mozgásban, hanghordozásban eltúlzott, szókimondó szereplő, aki olyasmit is színre vihet, ami másnak nem megengedett… Kezdetben fehér vászonra varrt színes foltokból állt a ruházata, innen ered a Harlekin mintázat elnevezése.

Kell-e ennél pontosabb jellemzés egy extrém tuning autónak, ami a Volkswagen nem kevésbé extravagáns sorozatának egyik tagjából született? Európában 1995-ben dobták piacra a Polo Harlequin különkiadást.

A teljes cikk a VW Depo 178-as számában olvasható.
Keresd az kiemelt benzinkutakon, illetve az Inmedio és Relay újságárusoknál.

Cover of the magazin, az újság borítóképe

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .