Ezer mérföld szerelem

Nincs is jobb helyszíne egy autós szerelmi légyottnak, mint a nagy múltú, exkluzív Mille Miglia, az ezer mérföld ünnepe. Az autók szerelmesei, Reni és Robi ezt a nevezetes eseményt választotta ki tavaszi kirándulásuk állomásaként, nagyjából ezer kilométerre Budapesttől.

Olaszország egyik legrégebbi autóversenyénél kiválóbb és elbűvölőbb veterános viadal csak kevés létezik, vagy nincs is… Igaz, hogy nem éppen a Volkswagenek a főszereplők – bár különleges Porschét szép számmal láthatunk –, de az atmoszféra semmivel sem összevethető. Csupa olyan autót csodálhatunk meg, amiket egyébként csak múzeumokban vagy magángyűjteményekben láthatnánk.

Megéri hát felvenni a listánkra a Bresciát, a verseny központjának és startjának helyet adó észak-olasz várost, ami nincs is olyan messze (nagyjából 900 kilométer Budapesttől), ráadásul Velencén keresztül vezet odáig az út és még egy toszkánai kirándulást is betervezhetünk, ha már ott vagyunk.

A nagymúltú rendezvény gyökerei egészen 1899-ig nyúlnak vissza, amikor a Brescia autóklub egy-két vehemens tagja versenyt szervezett a városban. Pár évtizeddel később, 1927-től kezdődtek a legendás 1000 mérföldes túraversenyek, ahol számos VW és Porsche is sikerrel szerepelt, egészen 1957-ig.

 

A teljes cikk a VW Depo 2017/március-áprilisi – 166-ik – számában olvasható. Keresd a kiemelt benzinkutakon, valamint az Inmedio és Relay újságárusoknál.

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .