Hitler titkos bunkerében jártam…

Nem, ez tényleg nem fikció. Amikor a hosszú út utolsó métereiben megpillantottam ezt a hatalmas beton-palotát, s beléptem, tényleg úgy éreztem, hogy valami olyan titoknak lettem birtokosa, amit a történészek sem tudnak biztosan.

Több mint 1200 kilométeres utazás után, este pillantottam meg a tengert. Talán húsz percet késtem, hogy még a naplementét is láthassam. Stralsund esti fényei így is méltóságteljesen tükröződtek a kikötőben. De nem álltam meg, még keresztül kellett hajtanom Rügen szigetén, egészen odáig, ahová hajdanán a harmadik birodalom gigantikus üdülőközpontját álmodták.

Hosszú fasorokon keresztül vezetett az út, állítólag évszázadokkal ezelőtt tervezték, hogy valamelyik király ne a tűző napsütésben döcögjön erre a hintóján. Közeledem, ezt bizonyítja egy táblán feltűnő iránymutatás: itt kellene befordulni a KDF múzeum felé.

 

A teljes cikk a VW Depo 2016/szeptember-októberi – 163-ik számában olvasható. Keresd a kiemelt benzinkutakon, valamint az Inmedio és Relay újságárusoknál.

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .