Más szóba sem jöhetett…

Egy T3-as találkozó adta a kezdő lökést a busz vásárláshoz. Unokatesóm T3-as Transporterével mentünk az eseményre, és nagyon megfogott ez a buszozós VW feeling. Így elhatároztam, hogy én is veszek magamnak egyet. Ugyanakkor nekem a T2-es formavilága tetszett a legjobban.

Hiszen korábban is csak VW autóim voltak – és vannak jelenleg is (VW Polo 6N1 és 9N3). Viszont patika állapotút több okból sem akartam: egyrészt a T2-esek ára ma már szinte csillagászati, másrészt szerettem volna elmondani, hogy ezt az autót én magam újítottam fel. Ilyen volt, és ilyen lett!

Sok alanyt megnéztem, de egyik siralmasabb állapotban volt, mint a másik. A jobbakhoz ragaszkodtak a tulajdonosaik. Előfordult, hogy már mindent lebeszéltünk, hogy másnap megyek a pénzzel és az adásvételivel, erre estére lemondták az üzletet. 

Aztán egy év eredménytelenség után véletlenül ráakadtam egy hirdetésre, ami pár hónapja már inaktív volt. Felhívtam a tulajt, aki elmondta, hogy már rég levette a hirdetést, mert folyamatosan komolytalan ajánlatokkal bombázták. 

Én azonban biztosítottam elszántságomról, így beleegyezett, hogy megnézhessem a buszt. Édesapámmal arra jutottunk, hogy ez lesz az igazi, mert olyan típus volt, amit eleve szerettem volna. Megegyeztünk és nem sokkal később meg is kötöttük az adásvételt. A busz már megvolt, így következhetett az alkatrész és szakember keresés.

Az volt a célom, hogy bár laikusként, de megmentsek az enyészettől egy ilyen kaliberű autót és a végeredmény leginkább a gyári állapothoz hasonlítson. Az alkatrészekre belföldről és külföldről is kértem árajánlatokat. Ekkor még első sorban karosszéria elemekre vadásztam, majd utána jöttek az apróságok. Ilyen volt például a tolóajtó teljes mechanikája, ugyanis valaki korábban a tolóajtót átalakította kókány „kapuzsanéros” megoldással.

A teljes cikk a VW Depo 178-as számában olvasható. Keresd az Inmedio és a Relay magazin üzletekben és a kiemelt benzinkutakon.

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .