Show&Shine

Húsz serleg várja a gazdáját! A szépségversenyre külön kell nevezni. Szigorú bírák pontozzák az autók külső, belső szépségét, legyen az teljesen eredeti veterán, vagy átalakított tuning gép. A Szépségversenyen 20 serleget osztunk ki a nevezők között, a 20 legmagasabb pontszámot elért versenyzőt díjazzuk, kategóriára való tekintet nélkül.

A kastély felhajtóját használjuk színpadként az autók bemutatására. Nevezési lap és sorszám a kastély előtt bal oldalon, a VW Depo sátránál 500 Ft nevezési díj ellenében kérhető, illetve lentebb kitölthető. A helyszínen 11.45-ig fogadjuk a jelentkezéseket. Előre láthatólag összesen 50 autó nevezését tudjuk fogadni.

Az adatlap kitöltése után kérjük a zsűrizés helyszínére hajtani, és leadni a nevezési lapot a zsűri egyik tagjának. Az elbírálás érkezési sorrendben történik. A kapott sorszámot az autó szélvédőjére vagy a műszerfalra kell helyezni.

Eredményhirdetés: ~15.30

Add le a nevezésedet online!

Így a névre szóló, kitöltött nevezési lapodat azonnal átveheted a VW Depo sátránál, amint megérkeztél a kastélykertbe.

Íme az online kérdőív (5 perc alatt kitölthető)!

ELBÍRÁLÁSI SZEMPONTOK

Az alábbi útmutatót azok számára készítettük, akik részt kívánnak venni az Autó Szépségversenyen. Az itt leírtak természetesen nem tartalmazzák az összes szempontrendszert, amit a bírák alkalmaznak majd, de jó segítséget nyújthatnak az autó felkészítésében, a minél jobb helyezés elérésében. A legfontosabb, hogy az autó minden négyzetcentijét letisztítsuk, kivakszoljuk, polírozzuk, kiporszívózzuk, vagyis, hogy teljesen kitakarítva álljon a vizsgálódó szemek előtt.

Karosszéria – 10 pont

Milyen minőségű a karosszéria és a fényezés? Ha a kaszni átalakított, akkor milyen minőségű az átalakítás? Sima a fényezés vagy „narancshéjas”? Van-e túlfújás, megfolyás, hullámosodás, stb…? Milyenek a hézagok, lógnak-e az ajtók? Egyenesek-e a lökhárítók? Karcmentesek-e az üvegek? Minden autónak tökéletesen tisztának kell lennie!

Belső – 10 pont

Minden elfogadható vagy esetleg igazán kiemelkedő? Tiszták-e az ülések, vagy gyűröttek, koszosak? Milyenek a szőnyegek, mint az újak, vagy sárfoltosak? Az utólagosan beépített műszerek, ülések, hifi, csak úgy be lettek dobálva, vagy olyan, mintha mindig ott lettek volna? A napellenzők teteje tiszta, vagy tiszta por? Az ajtókárpitokat összefogdosták, megrugdosták a ki- beszállásnál? A belső minden darabjának tisztának kell lenni! Nem lehet kosz, szemét a szőnyeg vagy az ülések alatt. A csomagtartó is olyan tiszta legyen mint az utastér.

Technika – 10 pont


Össze van rakva rendesen? A szakmunka minősége? Van-e különlegessége, ami plusz pontot érdemel? Biztonságosan van-e beszerelve? Jól működik-e a rendszer? Masszív-e a kipufogórendszer kivitelezése? Vannak-e olajcseppek az autó alatt? Tiszta-e a motortér és rendezettek-e a benne lévő elemek?

Futómű – 10 pont

Jó állapotúak-e a gumik/felnik/lengéscsillapítók? Milyen mértékű a futómű átalakítása és milyen minőségben lett kivitelezve? Első, hátsó toronymerevítők? Állítható vagy sima futómű? Megfelelőek-e a felnik és a gumi az ültetéshez? Fékpor lepi a keréktárcsát? Polírozott-e a felni, vagy meg van ütve, padkázva? Csillognak-e a gumik, vagy mattszürkék és koszosak?

Tisztaság – 1–10-ig pont

Ezt ugye nem kell magyarázni… Az autó minden részének a tetejétől az aljáig tisztának kell lenni. Aminek ragyognia kell, annak ragyognia kell, ami polírozott kell legyen, az csillogjon is! Ebbe beleértendő a csomagtér, a kesztyűtartó, a hűtőrács, az ajtópanel és a szőnyeg alatti rész is. A kárpitokon, szőnyegeken nem lehet semmiféle kétes eredetű folt, vagy kosz.

Általános koncepció és összhatás – 15 pont

Ez egy szubjektív kategória, melynek pontozását a bírák egyéni ízlése is befolyásolja. Itt a teljes összbenyomást fogják vizsgálni, ezért is érhető el itt több pontszám, mint az előző esetekben. Például a milliós fényezés egy csúnya belsővel nem kap majd magas pontszámot, mint ahogy az sem, ha egy full tuning motorhoz nem módosítják a futóművet, féket. Tehát minden átalakításnak összhangban kell lennie, ha az egyik rész túl elüt a másiktól, akkor megbomlik az egyensúly.

Kiállítás – hozzáállás 5 pont

Minden egyedi kiállítási ötletnek örülünk, ami túl mutat azon, minthogy egyszerűen csak kinyitjuk az ajtókat és a motorháztetőt. Mennyire értő a tulaj? Jó, ha dokumentálva van az átalakítás, ha valamivel feldíszítik az autó környezetét. A kiállítás lehet vicces, informatív, vagy mindkettő. Ebben a kategóriában nem adható olyan magas pontszám, de döntő lehet a végelszámolásnál. Ha nincs semmilyen tükör a kerék alatt, vagy kartonpapírból kivágott bikinis nő, szóval ha nincs ötlet, akkor nincs pont.

Jó munkát az autók felkészítéséhez és sok szerencsét a versenyen!

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .