Bulli buli

Szokatlan nevekkel illették a VW Bullit szerte a világban. Dániában „barnakenyér”, amerikában „hippi busz”, Peruban „gyilkos busz”, és még sorolhatnánk.

Mindez egy dolgot mutat: a Type 2, vagyis a kettes típus a föld minden részébe eljutott, s mindenütt érzelmeket keltett az emberekben, kultusztárggyá vált. Évtizedek óta Hannoverből és Brazíliából exportálták a világ minden tájára a kettes típust, mely ebben az évben ünnepli 70. születésnapját.

1947-ben a holland Ben Pon autókereskedő és Volkswagen importőr vázolta fel azt a targonca-szerű járművet, amelyből aztán az első Transportert kifejlesztették. A kerek évfordulót természetesen méltó módon megünnepelte a Volkswagen, s a „Te Bullid, a Te Nyarad” mottóval augusztus 3. és 6. között megrendezte az első Bulli Summer Festival-t a wolfsburgi Allersee melletti parkban.

A teljes cikk a VW Depo 2017/szeptember-októberi – 168-ik – számában olvasható. Keresd a kiemelt benzinkutakon, valamint az Inmedio és Relay újságárusoknál.

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .