Légpárnás hajó az Aszfalti-Óceánon

Ez olyan autó, ami egyáltalán nem szégyelli, hogy jól néz ki. Már maga a léte, puszta megjelenése is kérkedő, kirívó, hencegő, akár irritálóan polgárpukkasztónak is tekinthető. Bámuljatok csak! Csodáljatok csak! …és ez így is van! Mindig bezsebeli a neki járó elismerő pillantásokat. Stifi Audija meg pláne! Simán életszerű lenne ez a vicc A5-se kapcsán: A rendőr megállít egy sportkocsit. A vezető kihajol: – Talán túl gyorsan mentem? – Nem uram, túl alacsonyan repült…

István korábbi autói közül már kettőt is bemutattunk jó pár évvel ezelőtt: Golf négyesét és Passátját. A soproni szakács már a 2008 nyarán történt találkozásunkkor elárulta, hogy a négyes után következő autója Passat lesz. Be is tartotta az ígéretét. Dióhéjban erről csak annyit, hogy a 2010-es Carstyling show-n az ő Passátjának ítélték oda a „Top Car of The Show“ díjat. Az autó még mindig megvan, csak most már hétköznapi célokat szolgál. Ezután a következő projekt egy ötös GTI volt, de a limuzinok formája, nagyautós méretei, belterének kényelme olyan összhatást gyakoroltak rá, ami kitörölhetetlenül beégett a memóriájába. István, vagy ahogy a VW Club Sopron elnökét barátai nevezik, Stifi nagy álma vált valóra ezzel az Audival, méghozzá nem vállalatigazgatóként, politikusként, milliomosként, alapból járó szolgálati autóként, hanem pusztán saját maga erejének köszönhetően.

 

A teljes cikk a VW Depo 2017/január-februári – 165-ik – számában olvasható. Keresd a kiemelt benzinkutakon, valamint az Inmedio és Relay újságárusoknál.

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .