Pszicho Perec

A kaliforniában élő brit-születésű Pip Hancox a Guana Batz nevű psychobilly zenekar énekeseként vált ismertté, azonban a helyi VW közösség inkább átütő erejű projekt autóiról ismeri őt. Istállóját nemrég egy kompresszoros erőművel felvértezett fantasztikus 1949-es Perecablakos Bogárral bővítette, ami remekül illeszkedik klubjához, a Der Blitzkrieg Käfers-hez!

Hancx (11)

Hancx (16)

A könnyűzenei világ tele van műfajokkal, és azokból kinövő további al-műfajokkal. Az egyik ilyen alműfajt pszichobilly-nek nevezték el, ami a punk rock és a rockabilly fúziójából született, rock & roll és rhythm & blues elemekkel színesítve. A múlt század hetvenes éveiből, Angliából eredeztethető a stílus, s az olyan zenekaroknak köszönhetően mint a Guana Batz, pár év múlva egyre nagyobb lendületet vett. Az 1982-ben Middlesex-ben alakult banda egy baráti társaságból verbuválódott, melynek vezető énekesként tagja lett Pip Hancox. Elég nagy sikereket értek el, ‘Held Down to Vinyl… at Last’ című albumuk első lett az angliai független kiadók lemezlistáján 1985-ben, majd egy évvel később a ‘Loan Sharks’ a harmadik helyig jutott. A zenekar 1990-ben feloszlott, de 1996-ban újra összeállt, s még ma is turnézik Japántól Németországig.

Íme Pip néhány korábbi VW-je:

Hancx (83) Hancx (85) Hancx (86) Hancx (87)

 

A teljes cikk a VW Depo 2016/május-júniusi – 161-ik számában olvasható.
Keresd a kiemelt benzinkutakon, valamint az Inmedio és Relay újságárusoknál.

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .