Temporális matatás egy ős-Matadoron

Történetünk gyakorlatilag 1950-ben kezdődik, noha a jelenlegi tulaj csak tavalyelőtt szeretett bele e ritka kincsbe.


2015 egy szokásos hétfő reggelén az adelaide-i Dan Deleur egy pár képet kapott, melyek közül néhány egy leánderrel benőtt lepusztult járművet ábrázolt. A képek afféle illusztrációul szolgáltak a baráti társaság tagjai közötti rendszeres élcelődéshez, melynek témája: „milyen sok pénzt költenek egyesek egy autóra, ami majd úgyis szétrohad.”

Akárcsak mi, persze Dan is keményvonalas autóbolond. Nem kifejezetten VW-őrült, noha tökéletesen tisztában van a márka értékeivel és kincseivel. Egyszóval, amint végignézte az elhagyatott osztott ablakos ősbuszra emlékeztető képeket, máris szimatot fogott, és őrült guglizásba kezdett. Ennek meg is lett az eredménye, és a relikviát sikerült is beazonosítania: a kincs egy ultraritka jobbkormányos Tempo Matador volt. Az is hamar kiderült, hogy a világon csak két ilyen működő Matador van, egyikük az észak-angliai Limebug VW által parádésan restaurált bézs platós, melyet érdekes módon a harburgi gyár 1951-ben ugyancsak Ausztráliába exportált.

Miután jól megtöltötte fejét az egzotikus kocsira vonatkozó információkkal, Dan elkezdte módszeresen beoltani családját is, igyekezvén meggyőzni őket, hogy csiszolatlan gyémántra lelt. Ahogy telt az idő, a „Meg kellene a valóságban is néznem” – hümmögést lassan felváltotta a „Meg kellene vennünk!” felkiáltás. „Szerintetek a tulajdonos öreg hölgy vajon eladná-e?” – kérte ki családtagjai véleményét, akik a várható „Felejtsd csak el szépen!”, és „Mi lenne, ha a munkádra meg a tanulásra koncentrálnál?” válaszokkal riposztoltak. Persze Dan nem hagyta magát, és egyre csak gyártotta magában a „Hogyan szerezzem meg?” című vadabbnál vadabb forgatókönyveket.

A teljes cikk a VW Depo 2017/szeptember-októberi – 168-ik – számában olvasható. Keresd a kiemelt benzinkutakon, valamint az Inmedio és Relay újságárusoknál.

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

One Reply to “Temporális matatás egy ős-Matadoron”

  1. Üdv… vw vento 1.9 td aaz és blook … bosch adagoloval tetején egy érzékelő fellé kis jeladó van … vezérles adagolo csere miadt nen in dull csak teker pöfékel artika spray vell be ibdull de csak 10 masod percre.. legtelenh
    Izesmar megvolt …nemfudom mi tevó lenx8ú

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .